Oyun Satışları 2020’de Rekor Kırdı!

Evde kalma sürelerinin artması oyun sektörüne yaradı.

Dijital Oyun mağazası Oyunfor’un açıkladığı yıllık verilere göre, Türkiye’de oyun satışları 2020 yılında en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Oyun satışları 2020’de rekor kırdı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation Store Ocak İndirimleri Başladı!


Oyun Satışları Bu Yıl Rekor Kırdı

Pandemi ile beraber evde kalma sürelerinin artması ve mobil oyunlarda yaşanan patlama Türkiye’de oyun satışlarını 2020 yılında en yüksek seviyeye ulaştırdı. Oyunfor, bu ay tüm bir yılın verilerini açıklayarak ülkemizde 2020 yılının sektör için nasıl geçtiğini anlamamıza olanak sağladı. Bu verilere göre, oyun sektörü en yüksek satış rakamlarına ulaşıp rekor kırarak geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 29’luk bir genişlemeye sahip.

Oyunfor’a göre bu başarının başlıca sebebi pandemiyle birlikte artan evde kalma süreleri ve mobil oyunlarda yaşanan patlama. Türkiye’de 2020’nin en çok oynanan oyunu PUBG Mobile oldu. Oyunun orijinal, masaüstü versiyonu PlayerUnknown’s Battlegrounds ise kendisine 12. sırada yer buldu. Bununla beraber, çıktığı günden bu yana popülaritesini koruyan; World of Warcraft, Counter Strike: Global Offensive ve Metin2 gibi klasik, çok oyunculu oyunlar, üst sıralarda yer almaya devam etti.

Diğer yandan, bir ¨futbol ülkesi¨ olan ülkemizde oyuncular; FIFA, PES ve FM gibi futbol / menajerlik oyunlarından vazgeçmeyerek bahsi geçen serilerin yeni sürümlerine yoğun ilgi gösterdiler. Satışlar, kategorik dağılımda ise 2019’a göre PC platformunda yüzde 5, konsollarda yüzde 1 düşüş gösterirken mobil oyun kategorisinde yüzde 6 artış gösterdi. 2020’nin en çok oynanan 15 oyununa aşağıda yer alan listeden ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

2020’de en çok oyun alışverişi yapan şehir İstanbul, ikinci şehir ise Ankara’yı geride bırakan İzmir oldu. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak Bursa, Antalya’yı geride bırakarak dördüncü sıraya yerleşti. 2020’de oyun alışverişi yapan 30 yaş üstü oyuncuların sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. 30 yaş altı oyuncular genelin yüzde 53’ünü oluştururken 30 yaş üstü oyuncular yüzde 47’sini oluşturuyor.


Oyunfor Resmi Sayfası


Peki ya siz bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version