The Game Awards 2020 – Bizleri Bekleyen Sürprizler!

The Game Awards 2020'den neler bekliyoruz?

TGA her yıl hayranlar için bazı beklenmedik sürpriz duyurulara ev sahipliği yapmakta. Peki aynı gelenek The Game Awards 2020 ile de devam edecek mi? TGA 2020’den beklentilerimizi bu yazımızda ele alıyoruz!


İlginizi Çekebilir: The Game Awards 2020 Adayları!


The Game Awards 2020 Beklentilerimiz

TGA 2020 11 Aralık TSİ 3:00’da başlıyor. Gerçekleşecek tören boyunca yalnızca çeşitli kategorilerde çok sayıda oyunun ödül kazandığını görmekle kalmayacağız, aynı zamanda birçok beklenmedik duyuru da bizlerin beğenisine sunulacak. Mesela geçen yıl Xbox Series X, Hellblade 2: Senua’s Saga ve The Wolf Among Us 2 gibi bazı harika duyurular gerçekleştirildi.

Among Us’ın yeni haritası, Fall Guys’ın Sezon 3 duyurusu ve Josef Fares’in en yeni oyunu It Takes Two’nun ortaya çıkışı resmi olarak duyurulan sürprizlerden sadece bir kaçı. Peki bu yıl başka ne gibi sürprizler bekleyebiliriz sevgili Turuncu Levye takipçileri? Aklımda birkaç tane var ve bunlar, bu yıl The Game Awards’da nelerin karşımıza çıkabileceğine dair en iyi tahminlerim.

Bayonetta 3 Oynanış Fragmanı

2017’deki The Game Awards’da Bayonetta 3’ten kısa bir logo tanıtım fragmanı paylaşıldı. O zamandan beri geliştirici PlatinumGames’ten hiçbir şey duymadık. Bu yıl boyunca Bayonetta 3’ün Nintendo’nun başlıca tatil oyunlarından biri olacağından emindim. Aralık ayına girmemize rağmen hala oyun için herhangi bir duyuru yapılmış değil.

Tarihsel olarak, PlatinumGames geçmişte Nintendo ile çalıştığında, oyunlarını çıkışından birkaç ay önce gösterirdi.

Fantastik aksiyon macera oyunu Astral Chain bunlara en iyi örnek. 2020 ile Bayonetta’yı tekrar görmemiz muhtemel. Nintendo seneyi eli boş kapatmak istemeyecektir. Sanırım bu noktada herkes Bayo’nun yeni tasarımının nasıl bir şey olacağını görmek konusunda en az bizim kadar heyecanlı.

Smash’e Yeni Karakter

Muhtemelen The Game Awards tarihindeki en büyük sürpriz Persona 5’ten Joker’in Super Smash Bros. Ultimate için duyurulmasıydı. Kimse beklemiyordu, herkesin kafası karışmıştı ve gecenin en çok konuşulan duyurularından biri de buydu.

Fighters Pass ile Smash’e gelecek altı yeni karakterden ikisini öğrendik, ancak şimdi bir sonraki adımda kimin duyurulacağını tahmin etmenin zor olduğu noktadayız. Bana kalırsa, önümüzdeki yıl Switch’e özel Monster Hunter Rise ile Monster Hunter’ın geriye kalan dört karakter boşluğundan en az birini promosyon olarak alacağına inanıyorum.

Bu kısmı aklınızdan çıkarmayın! Sonra Ünsal demişti dersiniz. Peki neden? Çünkü Nintendo bunu daha önce Dragon Quest’ten Hero’yu ekleyerek yapmıştı. Fortnite? Oh Hayır… Olmamalı. Şirket geçen yılki şovda bir karakter açıklamadı ama kim bilir; 2020’de her şey mümkün.

Hellblade 2: Senua’s Saga

Xbox’ın şu anda Fable, Avowed ve Everwild gibi birçok birinci parti oyunu var, ancak geçen yılki TGA’da Xbox CEO’su Phil Spencer, Hellblade’in bir sonraki oyununu kısa bir CGI fragmanla duyurdu. Ufak bir güncelleme görmemiz muhtemel. Oynanış fragmanı? İşte o biraz hayal olabilir.

Hellblade 2, önümüzdeki yıl çıkacak Halo Infinite’ın ardından raflardaki yerini alacak. Xbox Games Studios çatısı altında yer alan geliştirici stüdyo Ninja Theory, serinin ilk oyununa kıyasla çok daha büyük bir bütçeye ev sahipliği yapıyor. Bir PlayStation oyuncusu olarak Hellblade 2’den mahrum kalacak olmama üzülüyorum, acıyorum.

Xbox Satın Alımı – Ayrıcalık Duyurusu

Xbox, geçtiğimiz aylar Zenimax ve Bethesda’nın tamamını ve çatısı altındaki diğer tüm stüdyolar dahil olmak üzere birkaç önemli stüdyoyu satın aldı. Bu büyük satın alımla bile, Xbox ve Microsoft hala tatmin olmuş değil ve Xbox’ın bu konuda başka planları olduğuna dair söylentiler de yok değil.

Phil Spencer geçen yıl The Game Awards’da Xbox Series X’e ilk bakışı atmamızı sağladı ve bu da Microsoft’un şovda büyük duyurular yapmaktan korkmadığını kanıtladı. Birkaç ay önce Microsoft’un geliştirici FromSoftware’i satın alabileceği gündemdeydi ancak şirketin Japon Ticaret Kanunu nedeniyle yasal olarak bunu yapamayacağı açığa çıktı.

Bu konuda umudumu kaybetmemekte biraz inatçıyım. Hala bir münhasırlık anlaşmasının masada olabileceği düşüncesindeyim. Xbox’ın dikkatleri üzerine çekecek bir Japon stüdyosuna ihtiyacı var ve FromSoftware bu noktada en iyi seçenek gibi duruyor.

Halo Infinite Yeni Oynanış Videosu

Kasım ayında Xbox Series X ve Xbox Series S ile birlikte piyasaya sürülmesi planlanan Halo Infinite’ın ertelenme haberi eminim birçok Xbox oyuncusunu ”mutlu” etmiştir. Oyun, bu yaz paylaşılan bir oynanış videosu nedeniyle tepkileri üzerine çekti.

343 Industries, bu hafta Halo Infinite’in 2021 Sonbaharına doğru çıkışını gerçekleştireceğini doğruladı, bu nedenle şimdi Xbox için yeniden bir açıklama yapmak için en doğru zaman bu zaman! Umarız yeni oynanış videosu hayranların Xbox’ın orijinal olarak hissetmelerini istediklerini hissetmelerine izin verir.

Xbox, geçmiş The Game Awards etkinliklerinde birden fazla duyuru yaptı, bu nedenle gösteri boyunca çok sayıda duyuru geleceğinden eminim. Bakalım bizleri memnun edebilecekler mi?

Elden Ring – Eh Artık… 

FromSoftware’in yakında çıkacak projesi Elden Ring, son birkaç yılda tartışmasız en çok beklenen oyun. (Sevgili Cyberpunk 2077, sen çıktın. Köşene çekilebilirsin. 7 yıl OLDU!)

Yönetmen Hidetaka Miyazaki’nin bir sonraki Soulsborne oyunu Elden Ring, Game of Thrones’un yaratıcısı George R. R. Martin ile işbirliği içinde geliştirilen yepyeni bir IP. TGA, sabırsızlıkla ilk bakışı bekleyen hayranlar için önemli bir şov. Değilse, pekala, yakın zamanda Elden Ring için herhangi bir haber beklemiyordum zaten. Üzgünüm. Korona var korona!

The Wolf Among Us 2 Yeni Fragman – Çıkış Tarihi

The Wolf Among Us 2 duyurusu herkes için bir sürprizdi. Uzun zamandır oyun hakkında pek bir şey duymadık.

Telltale’deki sarsıntının ardından, Telltale LCG Entertainment’ın yeni sahipleri, The Wolf Among Us’ın devamını bizlerle buluşturmakta kararlı. Fables evreninde başka bir inanılmaz hikayenin bizleri beklediği düşüncesi beni fazlasıyla mutlu ediyor. Köklü değişiklere gidileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Peki siz Telltale oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Breath of the Wild 2 Oynanış Videosu

The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın devam yapımı şu anda Nintendo’nun en çok beklenen oyunu. E3 duyurusundan bu yana derin bir sessizliğe gömülen Nintendo’nun kafasını kumdan çıkarma zamanı geldi!

Nintendo, The Game Awards ile tarihsel olarak dost sayılır. İkinci büyük DLC olan The Champions ’Ballad, TGA’nın 2018 şovu sırasında duyurulmuştu. Hayranlara Link’in bir sonraki macerasında neler bekleyebileceklerini göstermek için mükemmel bir zaman olduğunu düşünüyorum. Paylaşılan duyuru fragmanına yukarıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

Hideo Kojima’nın Yeni Projesi

The Game Awards’ın yaratıcısı ve sunucusu Geoff Keighley’i tanıyan herkes bilir ki, her fırsatta Hideo Kojima ile iyi bir ilişkiye sahip olduğundan bahsetmekten hoşlanır. Death Stranding’in çıkışının üzerinden bir yıl geçti.

Kojima’nın Kojima Productions’ı kurması ve sadece üç yılda Death Stranding büyüklüğünde bir oyun geliştirmesi çılgınca bir başarı. Kojima’nın bir sonraki oyunu için çoktan kolları sıvadığını biliyoruz. Kim bilir belki TGA 2020 bu söz konusu projenin duyurulması için güzel bir an olur. Kojima, orada olacağını biliyoruz…


Peki ya siz 11 Aralık TSİ 03:00’da canlı yayınlanacak olan şovda ne gibi sürprizler görmek istiyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version