PSN Kullanıcıları Dijital Satın Alımlarda Satış Vergisi Ödeyecek!

Vergiler bulaşıcı hastalıklar grubuna eklenebilir mi?

Kanadalı PlayStation kullanıcıları, vergisiz PSN satın alımlarından uzun bir süredir yararlanmaktaydı. Ne yazık ki yakında bu süreç sona ermek üzere. Kanada’daki PSN satış vergisi yakında Kanadalı oyuncuların korkulu rüyası olacak. PSN kullanıcıları dijital satın alımlarda satış vergisi ödeyecek. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Yeni Ücretsiz PSN Avatarlarını Hemen İndirin!


2021’den itibaren Kanadalılar için tüm dijital satın alımlar satış vergisine tabi olacak. Satıcının Kanada bölgesinde bir ticari kolu yoksa, dijital satın alımlar daha önce satış vergisinden muaftı. Dolayısıyla, hem Nintendo hem de Microsoft dijital satın alımları satış vergisini tetiklerken, PlayStation bu konuda avantajlı konumdaydı.

Şimdi ise tüm dijital satın alımlar vergiye tabii olacak. Kanada’nın yeni bütçe planının 1 Haziran 2021’de yürürlüğe girmesi planlanıyor. Netflix’in çevrimiçi hediye kartları ve PlayStation Store satın alımları gibi tüm dijital ürünler, şirketin merkezinin bulunduğu yere bakılmaksızın satış vergisine tabi olacak. Bu vergi sorunu beni kişisel olarak rahatsız etmeyecek olsa da, Kanadalı oyuncular için üzülmedim değil.

PSN Kullanıcıları Dijital Satın Alımlarda Satış Vergisi Ödeyecek

PSN Kullanıcıları Dijital Satın Alımlarda Vergi Ödeyecek

İnternetten satın aldığımız her şey vergilendirildiği için açıkçası ülkece bu tarz konulara alıştık, alıştırıldık. Son olarak Sony Interactive Entertainment yeni indirim etkinlikleri ile oyuncuları daha fazla oyun ile buluşturmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi Aralık ayının ilk günlerinde oyuncuları yeni bir kampanya bekliyor.

“Yıl sonu indirimleri” 30 Kasım – 23 Aralık 2020 tarihleri arasında ulaşılabilir olacak. Birçok oyun, indirimli fiyatıyla mağazada oyuncuların beğenisine sunuldu.

İşte dikkat çeken indirimler;

İndirimler PlayStation Store üzerinde 23 Aralık’a kadar devam edecek. İndirime giren tüm oyunları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Exit mobile version