Oyunlarla Alakalı Kitaplar ve İçerikleri

''Sen daha o oyunu oynamadın mı'' sorusuna verilebilecek en iyi cevap, ''Ben kitabını okudum''

Hepimize dönem dönem kitap okuma isteği geldiği oluyordur. Ancak bir çoğumuz bu isteğimizi ya başka bir hobimizden geriye koyuyoruz ya da hayata geçirmeden unutup geçiyoruz. Oyunlarla alakalı kitaplar ise burada bize yardımcı olabilecek alternatifler olarak bekliyor.

Hem aşina olduğumuz karakterlerin hikayelerini okumak, hem de kitabını okuduğumuz bir oyunun ardından o oyundaki her şeyin bize daha fazla keyif vermesi durumu söz konusu. En azından bir kez bile bu durumu tecrübe ettiğinizde tekrar yapmak isteyeceğinize eminim. Biz de takipçilerimize yardımcı olması açısından, sizin için en iyi olduğunu düşündüğümüz 5 kitabı derledik. Şimdi bakalım neymiş bu kitaplar.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Dizi Oluyor!


Oyunlarla Alakalı Kitaplar!

5 – Metro 2033

Post Apokaliptik dünyaları sevenler ve tasvire önem verenler için önerebileceğimiz ilk kitap Metro 2033. Dmitriy Gluhovskiy tarafından yazılan ve ülkemizde de 2011 yılında satışa sunulan bu kitap listemizin 5. sırasında.

İlk olarak yazar tarafından online olarak okumaya sunulan kitap, çok yüksek beğeni aldıktan sonra Rus yayın şirketleri tarafından kitap haline getirilerek yayınlamaya başlıyor. Ardından 25 farklı dile çevrilip dünya pazarına çıkıyor. Ardından da bildiğimiz gibi oyunu yapılıyor.

Konu olarak oyunlardan da aşina olduğumuz bir nükleer yıkım sonrası insanların metrolarda yaşamasını konu alan kitabı şiddetle tavsiye ediyoruz. Beğendiğiniz taktirde Metro 2034 ve Metro 2035 adında iki kitabı daha ülkemizde satın alınabilir durumda.

metro 2033 kitap

4- Assasin’s Creed: Rönesans

Assasin’s Creed serisinin ilk kitabı olan Rönesans ise gene listemizdeki bir diğer güzel kitap. Amerikalı yazar Oliwer Bowden tarafından yazılan ve 2009 tarihinde yayınlanan kitapta, pek tabii ki konumuz suikastçiler.

Bir suikast ekibinin oluşumunu ve yükselişini anlatan kitap ülkemizde Türkçe olarak satın alınabilir durumda. Türkçeye çevrilen 5 ayrı kitabı daha bulunan serinin diğer kitaplarını da Assasins’s Creed hayranlarına önerebiliriz.

3- Bioshock: Rapture Şehri

2016 yılında ülkemizde yayına giren ve John Shirley tarafından yazılan Rapture şehri listemizde 3. sırada.

Bioshock 1 oyunun da öncesini anlatan bu oyunda keşfetme hissi ön planda tutuluyor ve karakterler çok iyi anlatılıyor. Ülkemizde de çok sevilen Bioshock oyun serisinin kitabının da olduğunu yeni öğrendiyseniz, bir an önce satın alıp okumanızı tavsiye ederiz.

2- Diablo 2: Siyah Yol

Oyundan uyarlanarak yapılan ve Türkçeye çevrilerek ülkemizde yayınlanan Diablo Siyah Yol kesinlikle okunması gereken kitaplar arasında. Mel Odom tarafından yazılan ve hem ülkemizde hem dünyada severek okunan Diablo serisinin kitabına bir göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Yavaş başlayan ancak sayfalar ilerledikçe kendinizi kaptırmanızı sağlayan kitapta Diablo’nun yanı sıra Mephisto, Baal gibi karakterlerin de bolca adı geçiyor.

Diablo markasının altında çıkan bir çok kitap arasından bizim önerimiz Siyah Yol.

1- The Witcher: Son Dilek

Andrzej Sapkowski tarafından yazılan ve yalnızca kitap olmakla kalmayıp yakın zamanda Netflix kalitesiyle dizisi de yapılan Witcher listede ilk sıramızda.

Dizinin de konusunu belirleyen kitap olan ”Son Dilek” oyunlara aşina olanların çok sürükleyici bir şekilde okuyup bitirebileceği bir kitap. Bir çok tanıdık ismin ve ortamın adının geçtiği kitapta tabii ki Yennefer ve Geralt baş rollerde.

Bir çok mekanın tasvir edildiği, büyülerin havada uçuştuğu, yüzlerce kestiğimiz yaratığın anlatıldığı kitap, bu tip bir oyunlarla alakalı kitapları okumaya başlayacaklar için ilk önereceğimiz kitap. Kesinlikle okunmalı.


İlginizi Çekebilir: Netflix The Witcher Dizisinin Vesemir’ini Buldu!


Sizler de oyunlarla alakalı kitaplar hakkında bilgi sahibi iseniz aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlere fikirlerinizi yazabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımların altına da yorumlarınızı bekliyoruz.

Exit mobile version