Naughty Dog: Hakaretleri ve Tehditleri Kınıyoruz!

Naughty Dog en sonunda sessizliğini bozdu.

TLoU Part 2, oyuncuların öfkesi altında ezilmeye devam ediyor. Sosyal medya üzerinden stüdyo çalışanlarına ve oyuncu kadrosuna yönelik homofobik hakaretler ve ölüm tehditleri gönderilmesi karşısında ND sessizliğini bozdu. Naughty Dog: hakaretleri ve tehditleri kınıyoruz açıklamasında bulundu. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2 İnceleme


Öfkeli Oyunculara Naughty Dog’dan Mesaj

The Last of Us Part 2’nin üzerine çöken kara bulutlar henüz ortadan kalkmış değil. Sosyal medya üzerinden stüdyo çalışanlarına ve oyuncu kadrosuna yönelik kabul edilemeyecek seviyede homofobik hakaretler ve ölüm tehditleri gönderilmesi karşısında ND açıklama yapma gereksiniminde bulundu.

Naughty Dog, oyunun yönetmeni Neil Druckmann ve Abby karakterine hayat veren Laura Bailey’e gönderilen nefret dolu mesajlara yönelik: “Eleştiriye kesinlikle açığız. Ancak stüdyo çalışanlarına ve oyuncu kadrosuna yönelik her türlü tacizi ve tehdidi kınıyor ve kabul etmiyoruz. Çalışanlarımızın güvenliği bizim önceliğimiz. Bu tür davranışları ortadan kaldırmak ve onun yerini yapıcı ve mantıklı eleştirilerin yapıldığı bir ortam için hep birlikte çalışmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Oyunun yönetmeni Neil Druckmann ise homofobik ve ölüm tehditleri içeren mesajları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak söz konusu şahısları kınadığını dile getirdi. Eşcinsellik doğada nadir görülmüyor ama maalesef doğada nadir görülen başka bir özelliğe de sahibiz insanoğlu olarak: Homofobi. Bu yüzden Turuncu Levye ailesi olarak oyuncu kadrosunun bu tarz mesajlar ile karşı karşıya kalmasını üzüntüyle karşılıyor ve aynı şekilde kınıyoruz.

Olumsuz eleştirilerin çoğu, oyunun grafiklerinin, oynanışının ve savaş sisteminin harika olduğunu kabul etse de, hikayenin hayranlara yönelik olmadığını belirtmekte. Yapımın “kötü” ve “sıkıcı” hikayesine karşı yapılan tartışmalar, neredeyse tüm olumsuz eleştirilerde yüksek sesle dile getirilmiş durumda.

The Last of Us Part 2Hikaye

Salgın tarafından mahvolmuş Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptıkları tehlikeli yolculuktan beş yıl sonra Ellie ve Joel, Jackson, Wyoming’de kendilerine bir hayat kurarlar. Enfekte canlılar ve hayatta kalan çaresiz insanların oluşturduğu tehditlere rağmen, hayatta kalan insanlardan oluşan ve gelişmekte olan bu toplumda yaşayarak nihayet huzurlu ve düzenli bir yaşama sahip olmayı başardılar.

Vahşi bir cinayet sebebiyle bu huzur bozulduğunda Ellie, adaleti yerine getirmek ve intikamını almak için amansız bir maceraya yelken açmak durumunda kalır. Ellie av konusunda iyice ustalaşırken, yaptıklarının fiziksel ve ruhsal açıdan yıkıcı etkileriyle yüzleşmek zorunda kalır. Ellie’nin amansız intikam arayışının sebep olduğu ahlaki çatışmaların ne seviyelere geldiğine ilk elden şahit olmaktayız.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

 

Exit mobile version