GTA 6 Çıkış Tarihi 2023 Olabilir! En Ciddi İddia

GTA 6 çıkış tarihi için en ciddi iddialardan biri ortaya çıktı.

gta 6 çıkış tarihi 2023

GTA 6 çıkış tarihi 2023 olabilir iddiası, oyun gündemini salladı. Serinin geliştiricisi Rockstar Games’in çatı şirketi Take-Two, borsaya yaptığı açıklamada önemli bir detaya değindi. Şirket tarafından açıklanan reklam gelirleri, Grand Theft Auto 6 çıkış tarihi açıklaması olarak yorumlandı.

Rockstar Games, 2013 yılında piyasaya sürdüğü GTA 5 ile milyarlarca doları cebine koymuştu. Hatta geçtiğimiz günlerde açıklanan satış rakamları detayı ile oyunun 130 milyon kopya (tanesi 1 lira olsa…) sattığını öğrenmiştik. GTA 5 sonrasında bütün gücünü Red Dead Redemption 2 üzerine yoğunlaştıran Rockstar, yine müthiş bir oyun ortaya çıkarmıştı.

Red Dead’in çıkışının üzerinden zaman geçmesi, yeterli DLC paketinin oyun için yayınlanması ardından gözler yine GTA serisine dönmüştü. Bu sebeple gün aşırı GTA 6 haberi gelmeye başlamıştı. Yakın zaman önce gün yüzüne çıkan GTA 6 çıkış tarihi GTA 5’te gizli ya da GTA 6 çıkış tarihi sızdırıldı gibi haberler, bizlere bazı detaylar sunmuşlardı.


İlginizi çekebilir: GTA 6 Hakkında Bilinen Her Şey


Tüm bu haberlere rağmen GTA 6 hakkında haberler her zaman resmiyetten uzak, sızıntı haberler şeklinde gerçekleşmişti. Keza hemen yukarıda gördüğünüz yazımızda da bahsettiğimiz üzere; bugüne kadar oyun hakkında hep “söylenti” haberleri yayınlandı.

GTA 6 çıkış tarihi 2023 olabilir mi?

Her şey söylenti aşamasında kalmış olsa da bugün en ciddi iddialardan bir tanesi gün yüzüne çıktı. Bildiğiniz üzere Rockstar Games oyun geliştiricisi olarak Take-Two Interactive çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyordu. Yayıncı ve isim hakkı sahibi olarak geçen Take-Two, Rockstar oyunlarının yanı sıra birçok farklı stüdyonun daha oyunlarını yayınlıyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük oyun yayıncıları arasında geçen Take-Two, haliyle borsada işlem gören şirketler arasındaydı. Şirket borsada işlem gördüğü için zaman zaman hissedarlarına finansal durumuna dair açıklamalar yapmak zorunda kalıyordu. Bildiğiniz üzere borsada işlem gören şirketlerin faaliyetleri tamamen şeffaf ve ulaşılabilir olmak durumda.

Yakın zamana önce hissedarları ile önümüzdeki yıllara dair finansal planlarını paylaşan Take-Two’nun raporunda küçük bir detay dikkat çekti: 2023 yılı reklam bütçesi. Resmi olarak yayınlanan raporda 2023 yılında reklam için 89 milyon dolar harcanacağı söylenmişti.

Take-Two gibi bir şirket devasa rakamları reklam için harcayabilirdi; ancak bu harcama önceki yıllara göre neredeyse iki kat yükselmişti. Yani 2022 yılında 40 milyon dolar civarında harcama planlayan Take-Two Interactive, 2023 yılında planını ansızın 90 milyon dolar seviyesine çıkarmıştı.

Resmi olarak öngörülen bu artış ise GTA 6 çıkış tarihi olarak yorumlandı. Finans uzmanları, şirketin büyük bir çıkışa hazırlanmak üzere reklam harcamaları artırmasının doğal olduğunu ve böylesine bir artışın Grand Theft Auto ile alakalı olmasının doğal olduğunu belirttiler.

Exit mobile version