En İyi 5 Oyun Uyarlaması Film!

Bakalım listede neler var?

Yüksek gelirler elde etmeleri ile dikkatleri üzerine çeken video oyunları bazen beyaz perde uyarlamalarıyla da karşımıza çıkabiliyor. Bu aşamada pek başarılı olabildikleri söylenemez ancak kötünün de iyisi vardır demeden geçmek istemeyiz. Sizler içi hazırladığımız listede En İyi 5 Oyun Uyarlaması Film e göz atacağız. Peki listede neler var? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Keyifle Oynayabileceğiniz En İyi 5 Mobil Oyun!


En İyi 5 Video Oyun Uyarlaması Film

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

En İyi 5 Oyun Uyarlaması Film!

Oyun dünyasının ikonik karakterlerinden biri olan Lara Croft, yakaladığı başarıyı film evreninde de sürdürmeye devam etti. Simon West tarafından yönetilen filmde Angelina Jolie Lara Croft’u canlandırarak hafızalara kazındı. 2001’de ABD’de ilk olarak gösterime giren film 131.168.070 dolarlık hasılatıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Günümüzde ise artık pek tuttuğu söylenemez.  

Prince of Persia: The Sands of Time

Ubisoft’un efsane serilerinden biri olan Prince of Persia, 2010 yılında çıkan filmi Prince of Persia: The Sands of Time ile hayranların gönlünde taht kurmayı başarmış bir film. Filmin elde ettiği gelir 90,759,676 dolar. Filmde sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan yıllanmış bir hançeri korumak üzere karanlık güçlere karşı bir yarış içine giren kahramanlarımız, kızgın çöllerde aşk, nefret, kan ve gerilim dolu serüvenlere sürüklenmekte.

Resident Evil: Afterlife

 

Paul W. S. Anderson’ın yönettiği ve Milla Jovovich’in başrol olarak yer aldığı Resident Evil, RE oyunundan uyarlanan filmlerin dördüncüsü ve en çok beğenilen parçasıdır. Film 60,128,566 dolar gelir elde etmiştir. Filmde Alice ile Umbrella Corporation arasında yaşanan savaş, artık yeni bir dönemece girmiştir. Yeni boyutlar kazanan bu karanlık günlerde Alice beklenmedik eski bir arkadaşından yardım alır. Arkadaşıyla yeni bir yol bulular; bu yol onları zombilerden uzak Los Angeles’daki bir sığınağa götürür ve olaylar gelişir.

Assassin’s Creed

Ubisoft’un bıkmadan usanmadan önümüze servis ettiği Assassin’s Creed oyun serisinin 2016’da karşımıza çıkan filmidir. Konu oyunlardan bağımsız bir şekilde ilerlemekte. Film toplamda 54,647,948 dolar gelir elde etmiştir. Justin Kurzel tarafından yönetilen filmde Michael Fassbender, Marion Cotillard, Michael K. Williams, Ariane Labed, Jeremy Irons, ve Brendan Gleeson gibi önemli isimler yer almakta.

Need for Speed

Yönetmenliğini Scott Waugh yapmış, senaryosu ise George Gatins tarafından yazılmış olan Need for Speed, EA’nin en çok satan oyun serileri arasında yer alan NFS’den uyarlamadır. Film 43,577,636 dolar gelir elde etmiştir. Filmde sokak yarışçısı Tobey Marshall’ın (Aaron Paul) rakip yarışçı Dino Brewster’den (Dominic Cooper) arkadaşının ölümünden dolayı intikam almasını anlatmaktadır.


İlginizi Çekebilir: Türk Halkı En Çok Hangi Oyunlara Para Harcıyor? 


Peki ya siz liste hakkında neler düşünüyorsunuz? Eklemek istediğiniz bir uyarlama var mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version