CD Projekt Avrupa’nın En Değerli Oyun Firması Oldu

Toss a coin to your Witcher...

The Witcher serisi ve 17 Eylül 2020’de çıkması planlanan Cyberpunk 2077‘nin arkasındaki Polonya’lı oyun firması CD Projekt geçtiğimiz aylarda kasasını iyice doldurdu. Ayrıca dijital oyun dağıtım sitesi GOG.com’da Polonyalı oyun firmasının bünyesinde bulunuyor. Tüm girişimleriyle birlikte CD Projekt Avrupa’nın en değerli oyun şirketi olmayı başardı!


İlginizi Çekebilir: Valorant Çıkış Tarihi Resmi Olarak Açıklandı!


CD Projekt Avrupa’nın En Değerli Oyun Stüdyosu Oldu

Polonyalı oyun firmasının değeri 2019 Aralık ayında $6.8 milyardı. Bloomberg‘in yaptığı habere göre şirket o dönemde son 10 yıldaki gelirini  21,000% arttırmıştı. Bu gelir artışı Stoxx Europe 600 Index sıralamasına dahil olan herhangi bir şirketin artışının kat ve kat üstündeydi.

Şirket, Avrupa’nın en önemli ve değerli oyun şirketi Ubisoft’un $8.12 milyarlık piyasa değerini $8.13 milyar piyasa değeri ile geride bırakarak liderliği ele geçirdi.

Karşılaştırma yapacak olursak Rockstar Games’in sahibi Take-Two’nun piyasa değeri $16.13 milyar, FIFA ve Madden serilerinin yaratıcısı Electronic Arts’ın piyasa değeri $34.34 milyar, Mario’nun yaratıcısı Nintendo’nun piyasa değeri $53.73 milyar ve Call of Duty’nin yaratıcısı Activision Blizzard’ın piyasa değeri ise $56.27 milyar.

Oyun sektöründe de boy gösteren Microsoft, Sony ve Tencent’in piyasa değerleri yukarıda sayılan firmalardan oldukça fazla. Bu firmalar yukarıda sayılan firmalara göre oldukça fazla sayıda sektörde boy göstermekte.

CD Projekt Avrupa'nın En Değerli Oyun Stüdyosu OlduSalgın nedeniyle evden çalışma modeliyle çalışmalarını sürdüren şirketin başkanı Adam Kiciński Nisan ayında yaptığı açıklamada ertelenen Cyberpunk 2077’yi Eylül ayında piyasaya ve oyuncuların beğenisine sunmak için sıkı çalıştıklarını belirtmişti. Oyun şuan ki nesil konsolları ve PC’ye çıkışını gerçekleştirecek.

Polonyalı oyun firması ayrıca Cyberpunk 2077 için önümüzdeki nesil konsollara uyumlu ve geliştirilmiş bir versiyon çıkartmak istiyor. Ama oyunun bu versiyonu yeni nesil konsolların çıkışıyla aynı anda piyasaya çıkmayacak.

Firmanın başkanı Adam Kiciński Mart ayında yaptığı açıklamada Cyberpunk 2077’nin tamamlanmasının ardından The Witcher serisinin yeni oyunu için çalışmaya başlayacaklarını belirtmişti. Serinin en yeni oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt, 19 Mayıs’ta 5. yılını kutlamıştı. Geçtiğimiz Mart ayında The Witcher 3: Wild Hunt’ın toplamda nerdeyse 30 milyon sattığı açıklanmıştı.

Oyun 2019’da Switch platformuna çıkışını gerçekleştirmesiyle toplamda 6 milyonun üstünde satış sayısını geçti. Oyunun 2019 satış performansı, çıkış yaptığı 2015 yılı rakamları hariç şimdiye kadar ki en iyi satış performansıydı.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version