2020 Yılının En İyileri ve En Kötüleri

2020 yılının son günlerine yaklaşırken, bu seneyi kısaca hatırlamak ister misiniz? Sizler için hazırladığımız bu yazıda 2020 yılının en iyileri ve en kötüleri ile karşınızdayız.


İlginizi Çekebilir: 2021’e Tam Gaz Girebileceğiniz Sistemler!


Bu seneyi iyisi ve kötüsü ile anılar biriktirerek geçirdik. Salgın, kısıtlamalar, yasaklar ve dahası yaşam tarzımızı derin bir şekilde değiştirdi ancak tüm bunlar, oyun dünyası için bir engel teşkil etmedi.

Hemen aşağıda gördüğünüz tüm listeleri, yorumlar kısmında kendi istekleriniz doğrultusunda uyarlayarak bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Ghost of Tsushima PlayStation Store Fiyatı Arttı

2020 Yılında Çıkan En İyi Oyunlar

2020’nin Kazanan Oyunu: The Last of Us Part II

The Game Awards 2020 kazananı olan The Last of Us Part II, hikaye tarafında oyuncuları ikiye bölmüş olsa da nefes kesen bir deneyim sunuyordu. Bu noktada mevcut nesilde bile ‘yok artık’ dedirten grafikleri ile ön plana çıkan bu oyunu, 2020 yılının kazananı olarak tanımlayabiliriz.

İncelememizi okumak için buraya tıklayabilir ve ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

2020’nin Kaybeden Oyunu: Cyberpunk 2077

Senenin başından bu yana sayısız defa ertelenen ve her defasında beklentileri yükselten Cyberpunk 2077, ne yazık ki istediğimiz performansı sunamadı. Yeni nesil oyun konsolları bir tarafa, mevcut nesil oyun konsollarında oyunu oynamak imkansızdı. Bilgisayar tarafında da çok güçlü bileşenlere ihtiyaç duyuyordunuz.

Tüm bu optimizasyon sorunları hem CD Projekt’in imajını zedeledi hem de şirketin ciddi miktarda para kaybetmesine neden oldu.

İncelememizi okumak için buraya tıklayabilir ve ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

– 2020’nin En İyi PS4 / PS5 Oyunu: The Last of Us Part II

– 2020’nin En İyi PC Oyunu: Microsoft Flight Simulator

2020’nin En İyi Xbox One / Series Oyunu: Call of Duty: Black Ops Cold War

– 2020’nin En İyi Mobil Oyunu: Call of Duty Mobile

Tabii ki en az oyunlar kadar, oyun yapımcıları ya da oyun stüdyoları da önemlidir. Hemen aşağıda bu senenin en aktif ve başarılı oyun yapımcısı ile en kötü oyun yapımcısını bulabilirsiniz.

– 2020’nin En İyi Oyun Yapımcısı: Ubisoft

– 2020’nin En Kötü Oyun Yapımcısı: CD Projekt Red

Ubisoft bu sene bizlerle pek çok yeni oyun buluşturdu ve az kalsın Far Cry 6 da geliyordu. Bu nedenle kendisini en iyi listesine koyabiliriz. CD Projekt Red neden mi orada? Ah, zaten biliyorsunuz.


2020 Yılında Çıkan Oyun Konsolları

2020’nin Kazanan Oyun Konsolu: Xbox Series S

Bu sene çıkış yapan en uygun fiyatlı oyun konsolu olan Xbox Series S, 5.399 TL ödeyerek yeni nesil oyunları deneyimleyebilmenize olanak sağlıyor ve bunu yaparken performanstan da ödün vermiyor. Yeni modelde ışın izleme gibi aktif teknolojileri de kullanabiliyor olmanız, başarılı bir görsel deneyim sağlıyor.

Tüm bu nedenlerden ötürü Xbox Series S’i bu senenin kazananı olarak kabul edebiliriz.

2020’nin Kaybedeni: Sony PlayStation 5

Kasım ayının başında satışa sunulan PlayStation 5, dünya çapında adeta karaborsada diyebiliriz. 2020’nin sonlarında olduğumuz şu saatlerde dahi yeni nesil konsolu stoklarda bulmak mümkün değil. Bu nedenle 2020 yılının kaybeden oyun konsolu, hiç şüphesiz Sony PlayStation 5 oldu.


Peki siz bu içeriğimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendi listenizi de hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version