Yıldırım Düştü, Oyun Oynadığı İçin Çarpıldı…

Yıldırımın elektrik şoku oyun kolundan geçerek, bir adamı hastanelik etti.

yıldırım oyun kolu

Başlık biraz anlamsız oldu farkındayız… ABD’de yakın zaman önce çok ilginç bir olay yaşandı. Evinin yakınına yıldırım düşen bir adam, yıldırımdan gelen şokun kontrolcüden yani oyun kolundan geçmesi sebebiyle acil servisi aradı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletine bağlı Robertson County bölgesinde yaşayan bir adam, yıldırım çarpması şikayetiyle 911’i aradı. Bir cumartesi akşamı evinde oyun oynarken başına milyonda bir gerçekleşecek bir olay gelen kimliği belirsiz oyuncu, acil servisi arayarak yardım istedi.

WKRN isimli yerel haber sitesinin aktardığına göre, yıldırım direkt olarak adamın üstüne düşmemişti. Oyuncu evinde sakince oyun oynarken, evinin yakınlarına yıldırım düştü.

Düşen yıldırım sebebiyle çevreye yayılan elektrik şoklarından bir tanesi, eve kadar ulaştı. Sonrasında konsola kadar ulaşan akım, kablolardan geçerek, oyuncunun elindeki kola kadar geldi. Kola ulaşan elektrik akımı, oyuncunun etkilenmesine sebep oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Robertson County Acil Servis Yöneticisi Josh Rice, olayı şöyle aktardı: “Saat 21.15 sularında acil servise bir arama geldi. Greenbrier bölgesine düşen yıldırım sonrasında bir kişi yaralanmıştı. Bölgeye ulaşan ekibimiz, yaralanmanın bölgeye düşen yıldırımdan olduğunu gördüler. Yıldırımın eve mi yoksa yakınlarda bir yere mi düştüğünü tespit edemediler. Hasta ise şoku oyun kolundan aldığını aktardı.”

Acil Servis ekipleri, gelen çağrı sonrasında bölgeye hemen intikal ettiler. Ardından olayı öğrenip, çağrıyı yapan kişinin durumunu kontrol ettiler. Edinilen bilgiye göre çağrıyı yapan oyuncunun hastaneye kaldırılmasını gerektirecek bir hasar meydana gelmemişti. Ekipler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sorun olmadığını görüp, görev yerlerine geri döndüler. Oyuncu ise bölgedeki hastaneye sevk edilmediğini belirterek, evinde istirahat etmeye başladı.

Yaklaşık 1 yıl kadar önce bir Rocket League oyuncusunun başına da benzer bir olay gelmişti. Karma takma isimli oyuncu, yukarıdaki benzer bir olay yaşamış ve yıldırım çarpmasından etkilenmişti. Yine oyun kolundan geçen akım, oyuncuya kadar ulaşmıştı. Kablolu bir kol kullanan oyuncunun ellerinde yanıklar oluşmuş ve kol kullanılamaz hale gelmişti.

Exit mobile version