Yenilenmiş PlayStation Plus Servisi Duyuruldu!

Yeni servis sizce nasıl duruyor?

Hakkında uzun zamandır duyduğumuz iddiaların, sızıntıların ve söylentilerin ardından, SIE Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafından Game Pass vari yenilenmiş PlayStation Plus servisi Haziran ayıyla birlikte faaliyete geçirilmeye başlanacağı onaylandı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Jade Raymond’ın Haven Stüdyosunu Satın Aldı!


Hatırlayacağınız üzere Aralık ayının başlarında Jason Schreier tarafından Bloomberg üzerinden yeni bir rapor yayınlamış, Japon teknoloji devinin Spartacus kod adlı Game Pass benzeri bir servis üzerinde çalıştığına dikkat çekmişti.

PlayStation Plus ve Now servislerini birleştireceği söylenen bahsi geçen Spartacus, uzun zamandır oyun dünyasının gündemini meşgul ediyordu. Son olarak Jeff Grubb tarafından aktarılan ücretlendirme bilgilerinin ve Kinda Funny’den Greg Miller tarafından yapılan açıklamanın ardından, bugün beklenen duyuru da en nihayetinde gerçekleşti.

Yenilenmiş PlayStation Plus Seçenekleri

Yenilenmiş PlayStation Plus Servisi Nasıl Olacak?

US PlayStation Blog üzerinden SIE Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafından yapılan açıklamada verilen detaylara göre, daha önceden ortaya atılan rapor ışığında, PlayStation Plus adı korunuyor ama artık tercihinize göre Essential, Extra ve Premium ve belirli ülkeler için Deluxe olmak üzere dört farklı kategori sizi bekliyor olacak.

PS Plus Essential – Aylık: 9.99$ / 8.99€, Üç Aylık: $24.99 / 24.99€, Yıllık: $59.99 / 59.99€

PS Plus Extra – Aylık: 14.99$ / 13.99€, Üç Aylık: 39,99$ / 39,99€, Yıllık: 99.99$ / 99,99€

PS Plus Premium – Aylık: 17.99$ / 16,99€, Üç Aylık: 49,99$ / 49,99€ Yıllık: 119.99$ / 119,99€

PlayStation Plus Deluxe

Sony Interactive Entertainment, yeni PlayStation Plus geçişlerini bölge bölge gerçekleştirecek olup 2022 yılının ilk yarısının bitiminde çoğu bölgede yeni PlayStation Plus servisinin faaliyete geçmiş olması hedefleniyor. İlk olarak Haziran ayında Asya bölgesindeki kullanıcılar ile buluşturulacak olan servis, sırası ile Kuzey Amerika, Avrupa ve son olarak dünyanın geri kalanındaki ülkelere getirilecek.

Yeni PlayStation Plus servisi başlatıldığında, PlayStation Now yeni PlayStation Plus üyelik seçeneğine geçecek ve artık bağımsız bir hizmet olarak kullanılamayacak. PlayStation Now müşterileri, lansman sırasında mevcut abonelik ücretlerinde herhangi bir artış olmaksızın PlayStation Plus Premium seçeneğine geçecekler.

Son olarak, SIE Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafındna yapılan açıklama doğrultusunda, yeni PlayStation Studios oyunlarının ilk günden servise eklenmeyeceğini de sizlere aktarmadan geçmeyelim. Bu noktada Sony Interactive Entertainment cephesinin, Game Pass servisinden farklı bir yolu tercih ettiğini görebiliyoruz.

Exit mobile version