Yeni The Sims Oyunu, Project Rene Adıyla Göründü!

Şimdilik erken geliştirme safhasında...

Yeni The Sims Oyunu, Project Rene Adıyla Göründü!

Uzun zamandır beklenen oldu ve yeni The Sims oyunu sonunda göründü. Her ne kadar erken geliştirilme safhasında olduğu söylense de, ilk detaylar da ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: Dead Space Remake için Oynanış Videosu Yayınlandı


Yaşam simülasyonu The Sims serisinin güncel oyunu, 2014 yılının Eylül ayında satışa sunulmuştu. Aradan geçen sekiz yıllık süre boyunca sayısız genişletme ve içerik paketi ile destek görmüştü. Ancak oyuncular olarak ileride The Sims 5 görüp görmeyeceğimizi merak ediyorduk.

2020 yılının Şubat ayındaki bir sunum sırasında Electronic Arts Üst Yöneticisi Andrew Wilson, çevrimiçi versiyon hakkında düşünceleri olup olmadığı yönündeki bir düşüncelerinin olup olmadığı yönündeki bir soru ile karşılaşmıştı. Wilson, daha geniş bir topluluğun oyunda etkileşime girmesi fikrinin kendisine hoş geldiğini sile getirmişti.

Yeni The Sims Oyunu Nasıl Olacak?

Bugün ise, Behind The Sims Summit’te Project Rene kod adıyla geliştirilmekte olan yeni The Sims oyunu en nihayetinde kendisini gösterdi. Sunum sırasında, geliştirici Maxis tarafından oyunculara yeni oyunun inşa moduna gelecek olan tüm özelliklerin gösterimine odaklanılan birkaç dakikalık bir oynanış gösterimi yapıldı.

Videoda gösterilene göre, geliştirilmenin erken safhasında olunan yeni oyun ile ızgara tabanlı eşya yerleştirme sistemi devre dışı bırakılacak ve oyuncular da bir eşyayı tam da istedikleri noktaya yerleştirebilecek ve The Sims 3 oyunundaki gibi özelleştirebilecekler. Dahası ise kanepedeki minder sayısını bile ayarlayabilmeniz mümkün olacak.

Henüz karakter özelleştirme sistemi, yeni oyunun nasıl görüneceği ve oynanış mekaniklerinin nasıl olacağı hakkında herhangi bir detay vermiş değil. Ama geliştirici stüdyo, serinin özüne sadık kalınacağını ve Sim’lerimizin düşünüş ve davranış açısından epey gelişeceğini söylüyor. Bununla birlikte, oynanış yönünün daha da geliştirileceği, yaratıcılığa teşvik edecek yeni araçlar ve ilginç hikayeler ile karşılaşacağımızdan da bahsedilmiş.

2020 yılında Electronic Arts Üst Yöneticisi Andrew Wilson tarafından söylenene dayalı olarak, yeni The Sims oyununu tek başımıza veya çevrimiçi olarak diğer oyuncular ile oynayabilmemiz mümkün olacak iken, konsollar ile çapraz platform ve aşama kaydetme özelliği de desteklenecekmiş.

Son olarak, The Sims 4 bugün itibarıyla ücretsiz modele geçti. PC (EA uygulaması, Origin ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series üzerinden indirip oynayabilirsiniz. Ancak sadece ana oyunun ücretsiz olduğunu belirtelim. Yayınlanmış olan ek paketleri halen satın almak durumundasınız.

Exit mobile version