Yeni Silent Hill PlayStation 5’e Özel Çıkabilirmiş

İki şirket arasındaki ilişkiden dolayı bu ihtimal dahilinde görülüyor...

Yeni Silent Hill PlayStation 5'e Özel Çıkabilirmiş

Dün yaşanan heyecan verici gelişmenin ardından, söylenene göre yeni Silent Hill PlayStation 5‘e özel çıkabilir. Ancak bunu biz değil, Jeff Grubb söylüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Silent Hill Oyunu Görselleri Sızdırılmış Olabilir


Bildiğiniz gibi dün Silent Hill ile ilgili heyecan verici bir gelişme yaşanmıştı. İlk olarak Aesthetic Gamer tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımla, serinin sıradaki oyununun 2020 yılındaki aşamasından kalma olduğu söylenen haline ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

Her ne kadar baştan çok inandırıcı görünmemiş olsa da, DMCA ile amansız bir telif avının başlatılmış olması işin rengini bir hayli değiştirmişti. Aesthetic Gamer hesabı kalıcı olarak kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı için paylaşımlarını kaldırmak durumunda kalmasının yanı sıra, yaşanan gelişmeye ilişkin haber verdiği için Eurogamer sitesine de ufak bir uyarı gelmişti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından, elbette Summer Game Fest 2022 sırasında yeni Silent Hill oyununun duyurulması beklentisi arttı. Ne var ki Konami henüz dünkü gelişme hakkında bir yorum yapmış değil.

Yeni Silent Hill PlayStation 5’e Özel Olabilirmiş

Bugün ise bu konuyla alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Sızıntının ardından bir kullanıcı, sektörde büyük itibarı olan Jeff Grubb’a bahsi geçen oyunun PlayStation 5 platformuna özel olup olmayacağı ihtimalini sormuş. Grubb ise verdiği cevap ile bunun gerçekten yüksek bir ihtimal dahilinde olduğunu söylemiş.

Şu an için sıradaki Silent Hill’i kimin geliştirdiği bilinmiyor olsa da, iki şirket arasındaki iyi bir ilişkinin olmasını göz önünde bulunduracak olursak, Sony Interactive Entertainment Konami’ye platforma özel anlaşma yapmak için ulaşmış olabilir. Ancak bu sadece konsol tarafında yaşanan bir durum olacaktır. Diğer bir deyişle, hem PlayStation 5 hem de PC için satışa sunulacaktır. Tabi ki bahsi geçen yüksek ihtimal gerçeğe dönüşür ise. Her ne olursa olsun, şimdilik Jeff Grubb tarafından yapılan açıklamayı da söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var.

Artık geriye kalan tek soru, serinin yeni oyununun ne zaman duyurulacağı. Beklentimiz elbette Summer Game Fest 2022 sırasında, hatta açılış gecesi canlı yayınında duyurulması. Ancak şu an herhangi bir işaret yok. Haliyle gelişmeleri yakından takipte olacağız.

Exit mobile version