Xbox ile Inworld AI İş Birliği: Yapay Zeka Destekli Oyunlar Geliyor

Teknoloji, sektördeki etkisini arttırıyor...

Yeni bir duyuru ile Xbox ile Inworld AI iş birliği imzalandı. Bu yeni iş birliği ile yapay zeka destekli oyunlar göreceğiz. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: World of Warcraft Xbox İçin de Yayınlanabilir


Bildiğiniz gibi yapay zeka, hayatın çoğu alanında karşımıza çıkıyor. Bizleri çoğu zaman hayretler içerisinde bırakan bu teknoloji, oyunlarda da kendisini göstermeye devam ediyor. Mesela bu yılın Mart ayında Ubisoft, tepki çeken Ghostwriter AI ile yapay zeka karakterler için diyalog yazdırma girişiminde bulunacağını açıklar iken, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty genişlemesinde de vefat eden bir aktör yerine yapay zeka seslendirme yapmıştı. Aynı şekilde The Finals oyununda da yapay zeka tarafından yapılan seslendirmeler görmüştük. Şimdi de Xbox ile Inworld AI iş birliği ile yapay zekalı oyun karakterleri gelecek.

Xbox ile Inworld AI İş Birliği Duyuruldu

Bahsi geçen iş birliği neticesinde Xbox, yapay zeka destekli hikayeler, karakterler ve görevler oluşturmaya yarayacak araçlar geliştirmeye başlayacak. Uzun vadeli olarak gerçekleştirilen bir ortaklık, yapay zeka teknolojisinin oyun sektöründeki geleceği ile ilgili önemli bir adım olacak gibi görünüyor.

microsoft-yapay-zekali-oyun-karakterleri-inworld-ai-is-birligi-1

Yapay Zeka tasarım yardımcı pilotu olarak tanımlanan bu araç, ayrıntılı komut dosyaları ve görev dizileri oluşturabilecek iken çok daha farklı oynanış teknikleri de sunması bekleniyor. Konuya ilişkin olarak Haiyan Zhang, Xbox oyunlarının yapay zeka altyapıları sorumlusu konu hakkında şunları söyledi:

“Geliştiricilerin daha iyi araçlarla şimdiye oranla daha da iyi oyunlar yapabileceğine inanıyoruz. Kurulan bu ortaklık, Inworld’ün karakter geliştirme için üretken yapay zekâ modelleriyle çalışma konusundaki uzmanlığını, Microsoft’un Azure OpenAI hizmeti de dahil olmak üzere son teknoloji bulut tabanlı yapay zekâ çözümlerini ve Microsoft Research’ün oyun dünyasının geleceğine ilişkin teknik altyapılarını bir araya getirecek.

Birlikte yaratıcılara diyalog, hikâye ve görev tasarımı konusunda yardımcı olmak ve onları güçlendirmek için erişilebilir, sorumlu bir şekilde tasarlanmış çok platformlu bir yapay zekâ araç seti sunmayı amaçlıyoruz. Xbox’taki tüm yaratıcı araçlarda olduğu gibi amacımız, her boyuttaki oyun geliştiricisine, dünyanın herhangi bir yerinde ve oyuncuların oynamak istediği her platformda en son teknolojiye sahip yapay zekâyı sunmaktır.

Geliştiricilerin vizyonlarını gerçekleştirmelerini, yeni şeyler denemelerini, günümüz oyun dünyasının sınırlarını zorlamalarını ve oynanışı, oyuncu bağlantısını ve daha fazlasını geliştirmek için denemeler yapmalarını kolaylaştırmaya yardımcı olmak istiyoruz.”

Exit mobile version