Xbox Game Pass’in Yeniden Zamlanması Gelecekte Kaçınılmazmış

Olacakla öleceğe çare yok...

Xbox patronu Phil Spencer tarafından söylenene göre, Xbox Game Pass’in yeniden zamlanması gelecekte kaçınılmaz. Ancak şimdilik tahmini tarih belirtilmiş değil. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty Oyunları Game Pass Servisine Yakında Eklenecek Gibi


Dünya genelinde artan enflasyon, şirketleri ve haliyle biz oyuncuları zora sokuyor. Hem oyunlara hem de oyun hizmetlerine zamların yapıldığını görüyoruz. Döviz kurunun hayli yüksek olması bağlamında, fiyat artışları ülkemizde elbette daha şiddetli oluyor. Geçmişte Microsoft, ücretli abonelik servisine Temmuz ayında zam yapmıştı. Şimdi de Xbox patronu Phil Spencer, yakın bir zaman önce Xbox Game Pass’in yeniden zamlanması gelecekte kaçınılmaz olacağı açıklamasında bulundu.

Xbox Game Pass Zamlanıyor Yeni Fiyatlar Ne Olacak

Xbox Game Pass’ın Yeniden Zamlanması, Xbox Patronuna Göre Kaçınılmaz

Tokyo Game Show 2023 fuarına katılmış olan Spencer, Starfield oyununun çıkışının ardından Xbox Game Pass servisinin önemli bir yükseliş yaşadığını söyler iken aynı zamanda da bir kötü haber verdi. Bahsi geçen haber de Temmuz ayındaki artışın ardından yeni bir zammın yolda olup olmadığı yönündeki soruya karşılık olarak geldi.

“Öncelikle, kütüphanenizi nasıl oluşturacağınız konusunda size her zaman seçenekler sunmak istiyoruz. Game Pass’e abone olup oynayabilir veya oyunu satın alabilirsiniz. Şu anda milyonlarca kullanıcı Xbox Game Pass’e abone oldu ve birçoğu kullanmaktan memnun. Her ne kadar asıl amaç daha fazla değer sağlamak olsa da, gelecekte fiyatın yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda fiyatlarımızı bir kez artırdık, ancak bu karar dikkatli bir değerlendirmenin ardından verildi. Fiyatlar artsa bile yeterli değere sahip olduğu kabul edilen hizmetleri sunmanın önemli olduğuna inanıyoruz.”

Temmuz ayındaki artış sonrasında PC ve Xbox konsollarındaki Game Pass abonelik fiyatları ülkemizde standart plan için 29.99 TL’den 79.99 TL’ye, Ultimate planı ise 44.99 TL’den 120.99 TL’ye çıkmıştı.

Şu an için sıradaki zammın ne zaman yapılabileceğine ve güncel fiyatın nereye kadar yükselebileceğine dair tahmini de olsa bir açıklama yok. Bizler de Turuncu Levye olarak her zaman olduğu gibi gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version