Ubisoft Montreal’de Rehine Krizi!

Neler oluyor Ubisoft?

Ubisoft Montreal'de Rehine Krizi

Ubisoft‘un başı beladan kurtulmuyor. Fransız şirketin Kanada’da yer alan Montreal ofisine silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Çalışanların çatıda rehin tutulduğu ihbarından sonra harekete geçen polis ekipleri, uzun bekleyişin ardından binaya giriş yaptı. Ölen veya yaralanan yok. Yerel basın, polis kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre durumun ‘yanlış alarm’ olduğunu öne sürdü. Ubisoft Montreal’de rehine krizi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla İnceleme


Ubisoft Yanlış Alarmın Kurbanı Oldu

Ubisoft’un Kanada’da yer alan Montreal ofisine silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Montreal polisinden yapılan açıklamada, bölgede operasyonun sürdüğü ifade edilerek, yurttaşlara olay yerinden uzak durma çağrısı yapıldı. Olayda ölen ya da yaralanan bir çalışan olmadığı duyuruldu.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan gönderilerde, ofis çalışanlarının polis eşliğinde binadan tahliye edildiği görüntülendi. Tahliyenin ardından yerel medya, polis kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre durumun ‘yanlış alarm’ olduğunu öne sürdü. Konu hakkında henüz Ubisoft’tan bir açıklama gelmiş değil. Söz konusu görüntülere aşağıdan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Ubisoft Hakkında: Ubisoft, Ubisoft Entertainment (ya da eski adıyla Ubi Soft) Fransız video oyun geliştiricisi ve yayımcısıdır. Kısmen Amerikalı Electronic Arts ile ortaktır, fakat yine de Electronic Arts firmasından bağımsız olarak çalışmaktadır. Ubisoft, 28 ülkede stüdyoları ile dünya çapında bir varlığa sahiptir. Aynı zamanda 2008 yılı itibarıyla Ubisoft firması Avrupa’nın üçüncü büyük video oyun ve yapımcı firması seçilmiştir.

2002-2003 yılları arasında 453 milyon, 2003-2004 yılları arasında 508 milyon euro kar elde etmiştir. Tom Clancy’s The Division ve Far Cry Primal oyunları 2016 yılının ilk çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok satılan iki oyun olmuştur. Bu satışlarıyla 2016 yılının başında en başarılı oyun şirketi unvanını kazanmıştır.

Guillemot ailesinin beş kardeşi bilgisayar oyunu yayımcısı olarak 1986 yılında Fransa’da Ubisoft’u kurdu. İlerleyen süreçte Ubisoft Electronic Arts, Sierra On-Line gibi firmalarla anlaşma yaparak gelişmeye başladı ve Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere gibi ülkelerin pazarlarına da girmeye başladı.

1990 yılında Ubisoft Montreal adlı bir stüdyo açtı ve burası Ubisoft’un genel merkezi oldu ve şirket daha sonra burada oyun geliştirme programlarına girişti. Ubisoft 1996 yılında birçok yerde ofis açarak dünya çapında genişlemeyi başardı.


Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

Exit mobile version