Ubisoft, Dokuz Oyunun Sunucusunu Kapatmayı Erteledi

Fazladan bir ayımız oldu...

Bu hafta Ubisoft tarafından yapılan duyuru ile dokuz oyunun sunucusunun kapılması ertelendi. Bu da demek oluyor ki, seçili oyunların çevrimiçi özelliklerinden bir ay daha yararlanabileceksiniz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Assassin’s Creed Oyunu için İlginç İddialar Ortaya Atıldı


Hatırlayacağınız üzere Temmuz ayında bir duyuru yapan Fransız yayıncı, on beş oyunun sunucusunun 1 Eylül 2022 tarihinde yani bugün kapatılacağını belirtmişti. Bunun sonucunda da, bahsi geçen oyunların çok oyunculu modlarına erişim sağlanılamayacak, Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak, indirilebilir içeriklere erişim mümkün olamayacak ve çevrimiçi özellikler kullanılamayacaktı. Hatta Ghost Recon Future Soldier için PlayStation 3 ve Xbox 360 konsollarının internet bağlantısını kesmek gerekecekti.

Artık yoğun bir şekilde kullanılmayan bu sunucuların kapatılması ile geri kazanılacak olan kaynakların, daha iyi deneyimler sunulabilmesi için daha yeni ve daha popüler oyunlara aktarılacağı söylenmişti.

ss_6e7911d3622f3a801aeea1c2f8418f0f22880bb0.1920x1080

Ubisoft, Dokuz Oyun için Fazladan Bir Ay Daha Verdi

Fransız yayıncı tarafından yakın bir zaman önce yapılan yeni açıklama ile dokuz oyun için sunucu kapatma işleminin 1 Ekim 2022 Cumartesi gününe kaydırıldığı duyuruldu.

Söylenene göre geride bıraktığımız ay boyunca, ekipler karışıklığı aza indirgemenin yollarını araştırmada sıkı bir çalışma gerçekleştirmiş. Bunun sonucu olarak da, devre dışı bırakma tarihini bir ay erteleme kararı alınmış. Yani 1 Ekim 2022 tarihine kadar Ezio Auditore Da Firenze karakterinin hikayesinin anlatıldığı Assassin’s Creed üçlemesi, Assassin’s Creed III (2012), Far Cry 3 (2012) ve Splinter Cell: Blacklist dahil dokuz oyunun ana senaryo içeriğini, belirtilen tarihten önce etkinleştirmemiz gerekecekmiş. Sonrasında da indirip saklayabilecekmişiz. Sunucu kapatma tarihi ertelenen oyunlar şöyle:

Öte yandan, Ubisoft Mainz çatısı altında Anno üzerinde aktif olarak çalışan bir ekip varmış ve Anno 2070 için yayınlanacak olan güncelleme hazırlığını sürdürüyorlarmış. Bu güncelleme ile eski sunucuları değiştirilecekmiş. Haliyle, oyunun çevrimiçi özelliklerini gelecekte de kullanmaya devam edebilecekmişiz.

Exit mobile version