The Witcher 3 Satışları Hangi Platformda Ne Kadardı?

The Witcher 3 bildiğimiz gibi..

The Witcher 3, beş yıl önce Mayıs ayında piyasaya çıkmıştı. Beşinci yılını deviren sevilen yapım ilk günkü başarılı performasını sürdürmeye devam ediyor. Yapımcı CD Projekt Red yayınladığı son gelir raporunda oyunun Mayıs 2015’ten beri toplam 28 milyon satış adedini geçtiğini açıkladı. Böyle The Witcher 3 satışları ortaya çıkmış oldu.


İlginizi Çekebilir: 105 Liraya Satılan Shogun 2 Steam’de Ücretsiz Olacak


Geçtiğimiz 2019 yılında toplam satışların %53’ünü oluşturan oyunun PC sürümü en çok satışı gerçekleştirdi. PS4, %26 ile ikinci sırada kendine yer buldu. Switch, %11 satış payı alırken Xbox %10 satış payı ile listenin geri kalanını oluşturdu. The Witcher 3, Ekim 2019’da en son olarak Switch platformuna çıkmıştı.

The Witcher 3 Satışları ne durumda?

Aşağıdaki grafikte yıl ve platformlar için satış rakamlarını görebilirsiniz. The Witcher 3 Satışları satış oranları

Bir diğer grafik ise The Witcher 3 için fiziksel ve dijital kopya satış rakamlarının yıllar boyunca nasıl değiştiğini gösteriyor. Aşağıdaki grafikte görebildiğimiz gibi oyun 2015 yılında fiziksel kopya satışı olarak dijital kopya satışlarına büyük bir fark atmış. Ama diğer yıllarda dijital kopya satışı fiziksel kopya satışını geride bırakarak oyunun dağıtımında büyük bir paya sahip oldu. 2019 yılında toplam satışların %82’si gibi ezici bir oranla dijital olarak yapıldı.

Bir diğer grafikte ise The Witcher 3’ün satış bazında dünya çapında hangi kıtalarda popüler olduğunu görüyoruz. Avrupa, satışların %37.2’sini oluşturarak en popüler kıta konumunda. Asya, %27.9 satış oranı, Kuzey Amerika ise %25.6 satış oranıyla Avrupa’yı takip ediyor. Güney Amerika %7, Avustralya %2 ve Afrika ise %0.3 ile listenin geri kalanını oluşturuyor.

CD Projekt Red’in bir sonraki oyunu olan Cyberpunk 2077‘nin The Witcher 3’ün büyük başarısına yetişmesi için önünde alması gereken oldukça uzun bir yol var. Ama Cyberpunk 2077 şimdiden oldukça kişi tarafından heyecanla bekleniyor. Oyun son ertelemeyle birlikte Eylül ayında çıkışını gerçekleştirecek.

Buradan Steam sayfasına giderek Cyberpunk 2077 için ön sipariş verebilir ve oyunu ön sipariş avantajlarıyla birlikte satın alabilirsiniz. Eğer hala The Witcher 3 oynamadıysanız buradan Steam sayfasına ulaşarak oyunu satın alabilir ve maceraya başlayabilirsiniz.

 

Exit mobile version