The Witcher 3 Karakterleri: Oynamadan Önce Göz Atın

The Witcher dizisi de çıkmışken, The Witcher evrenine dair bazı karakterlere göz attık.

The Witcher 3 karakterleri ya da The Witcher karakterleri, oyuna başlamadan önce kesinlikle bakmanız gereken detayların başında geliyor.

Dört gözle beklediğimiz The Witcher 3: Wild Hunt, üç gün sonra çıkışını gerçekleştirecek. Diğer oyunlarda olduğu gibi yine inanılmaz bir hikaye sunması beklenen oyun için biz de küçük bir yazı hazırlayalım dedik.

Bugüne kadar gösterilen videolarda ve görsellerde karşımıza çıkan karakterlerin hayatlarını şöyle bir derleyip topladık. Hem hafızanızın tazelenmesi için hem de seriye yeni adım atacaklara küçük bir bilgi mahiyetinde olan özetimizde, diğer oyunların hikayesine dair de ip uçları bulabileceksiniz.

The Witcher 3: Triss

Hassas karakterimiz aslında çok yetenekli bir büyücü. Geralt’ın Wild Hunt’tan hafızasını kaybederek kurtulmasının ardından, Triss ona bu konuda oldukça yardımcı oluyor. Hatta ana karakterimizin hafızasını yeniden kazanmasında en önemli etkenlerden biri de Triss diyebiliriz. Bittabi Grealt kendisine minnetle yaklaşıyor. Ancak aralarında bir yakınlık da olmuyor değil. Grealt’ın kalbi Yennefer ile dolu olsa da Triss’e kalbinde küçük bir yer ayırdığını söylemek yanlış olmaz. Muhtemelen The Witcher 3’te Triss ve Yennefer arasında nihai bir seçim yapmak zorunda kalacağız.

The Witcher 3: Yennefer

Geralt’ın 20 yıllık büyük aşkı. Bütün evrende Geralt’ı belki kendisinden bile daha iyi bilen tek kişi. Fakat aralarındaki aşkın her zaman çiçekler ve kalplerle kaplı olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca hikayenin en temel karakterlerinden de bir tanesi. Yennefer, Wild Hunt tarafından ele geçirildikten sonra Geralt onu kurtarmak için kendisini öne atıyor. Wild Hunt’a Yennefer yerine kendini sunuyor. Onlarla zaman geçiren herkes gibi ana karakterimiz de hafızasını tamamen kaybediyor. The Witcher 2’nin teması da böylece çizilmiş oluyor. Keza yeni oyununun başlangıcında da Yennefer’i arayışımız sürecek. Ek olarak Yennefer’ın, Geralt’ın büyüttüğü Ciri’yi de bir anne şefkatiyle sevdiğini eklememiz gerek.

The Witcher 3: Vesemir

The Witcher 3 karakterleri arasında yer alan Vesemir, Witcher okulunun en yaşlı ismi kendisi. Bilgelikle dolu biri ve öğrencilere önemli dersler veriyor. Hikayenin asla emekli olmayacak karakterlerinden bir tanesi. Geralt’ı kendi bildiği yolla eğitiyor. Akıl hocası da diyebiliriz. Ciri de Vesemir’in eğitiminden geçen başka bir karakter. Serinin en babacan karakteri desek yeridir. Neredeyse her Witcher onu saygı ve sevgiyle selamlıyor.


İlginizi çekebilir: The Witcher dizisi kaç kişi tarafından izlendi


The Witcher 3: Zoltan

Geralt’ın en gözde arkadaşlarından bir tanesi. İhtiyacı olduğunda asla karakterimizi yalnız bırakmıyor. Ünlü cücemiz tam bir kumar aşığı. Aynı zamanda şarabı ve tüm olanları ballandıra ballandıra anlatmayı seviyor. The Witcher evreninde yer alan cüceleri betimlemek için onunla birkaç muhabbet etmeniz yeterli. Bencil, kindar ve agresif bir karakter. Buna rağmen hikaye boyunca başkaları için yaptığı çok önemli işleri de görmek mümkün. İkinci Nilgaard Savaşı gazisi olan Zoltan, Geralt’ın kullandığı Sihil isimli kılıcın da asıl sahibi. Son olarak kendisinin gerçek hayatta tam bir punkçı olabilme ihtimalini de ekleyelim.

The Witcher 3: Roche

Eğer The Witcher 2’yi oynadıysanız Roche’yi muhakkak hatırlıyorsunuzdur. Letho’nun katlettiği ilk isim olan Kral Foltest’in en güvendiği yaveri. Çocukluğunu yoksulluk içinde geçirmiş ama Kral Foltest ile tanışmasının ardından bütün hayatı değişmiş bir isim. Temerian’ın özel kuvvetlerini teşkil eden Blue Stripes’in komutanlığına kadar yükseliyor. Her ne kadar çok güvenilir ve sadık bir kişi olsa da eline çok masum kanı bulaştığını da söylemeliyiz.

İkinci oyunda Foltest suikaste uğradıktan sonra ilk suçlu, elinde kılıçla cesedin başında bekleyen Geralt olarak gösterilmişti. Tutuklanıp, işkence gören karakterimiz ile konuşan Roche, onun anlattıklarına inanmıştı. Geralt’ı Letho’nun peşinden gitme koşuluyla serbest bırakan Vernon Roche, sadakat yemini ettiği kralının katilinin ardından uzun bir yolculuğa çıkmıştı.

The Witcher 3: Dijkstra

Daha çok kitaplarda ismi geçen bu karakter, evrenin en önemli casuslarından bir tanesi. Redanian isimli gizli servisin başında bulunan Sigismund Dijkstra, fiziksel olarak çok güçlü bir adam. İki metreden uzun olduğu betimlenen kel arkadaşımız, tükenmez bir karın ağrısından muzdarip. Geralt’ın onu son gördüğü günden sonra hayatı çok değişmiş olsa bile kişiliğinden çok bir şey kaybettiğini düşünülmüyor. Casus olarak eğitilen Dijkstra, sessizce konuşan ve kurnazca planlar yapan birisi.

The Witcher 3: Eskel

Geralt ile birlikte Kaer Morhen’de eğitim gören karakterlerden bir tanesi Eskel. İkisinin birbirlerine oldukça benzediğini de bilinen bir gerçek. Bütün çocukluklarını birlikte geçiren Geralt ve Eskel’in güçlerinin yakın olduğu biliniyor. Ancak Triss’in dediğine göre Eskel’in büyü kabiliyeti Geralt’a oranla oldukça ileride. Buna rağmen hiçbir zaman Geralt kadar isim yapabilmiş bir karakter değil. Aralarında birçok benzerlik olan mezkur iki karakter her kış buluşup, içki eşliğinde yaşadıkları maceraları birbirlerine anlatıyorlar.

The Witcher 3: Lambert

Kaer Morhen’de eğitim gören en genç Witcher kendisi. Çok sivri dilli biri. Özellikle Triss’e karşı bu özelliğini daha etkin kullanıyor. Daha önceki oyunlarda çok fazla görünmese de The Witcher 3’te Lambert ile daha fazla konuşacağımız aşikar. Kendini tehlikeye atmayı çok seven Lambert’in oyunda nasıl bir rol alacağı ise bizleri de meraklandırıyor.

The Witcher 3: Radovid V: The Stern

“The Stern” olarak anılan kral, acımasız kurallarıyla tanınıyor. Redania’nın halen başta bulunan karalı olan Stern, babası Vizimir’i çok küçükken kaybetmiş. Yaşı oldukça küçük olmasına rağmen tahta geçerek Redania’yı yönetmeye başlayan karakter, oldukça sinirli olmasıyla tanınıyor. Geralt ile ilk olarak Harmann’in aynasında konuşan Stern, daha sonra birkaç kere daha Geralt ile karşılaştı. Aldığı intikamların sertliğiyle de anılan kralın The Witcher 3’te önemli bir rolde olması bekleniyor.


The Witcher 3: Wild Hunt İndir


The Witcher 3 karakterleri

 Anna Strenger
 Birna
 Bran
 Brewess
 Caleb Menge
 Chapelle
 Cirilla
 Crach an Craite
 Dandelion
 Donar an Hindar
 Dudu Biberveldt
 Elihal
 Emhyr var Emreis
 Eskel
 Eredin
 Ermion
 Felicia Cori
Francis Bedlam,
 Geralt of Rivia
 Graden
 Gran
 Halbjorn
 Hendrik
 Hjalmar an Craite
 Imlerith
 Johnny
 Keira Metz
 King Radovid V
 Lambert
 Louisa la Valette
 Morvran Voorhis
 Otrygg an Hindar
 Priscilla
 Philippa Eilhart
 Skjall
 Tamara Strenger
 Tavar Eggebracht
 The Bloody Baron
 The Ghost in the Tree
 The Mysterious Elf
 The Pellar
 Triss Merigold
 Uma
 Vernon Roche
 Vesemir
 Vimme Vivaldi
 Weavess
 Whispess
Exit mobile version