The Lord of the Rings: Gollum, Daedalic Stüdyosunun Sonu Oldu!

Stüdyomusss...

Bu yılın hayal kırıklıkları arasına adını yazdırmış olan The Lord of the Rings: Gollum, dahili Daedalic Entertainment geliştirme stüdyosunun kapatılmasına neden oldu. Şirket artık sadece yayıncılığa odaklanacakmış.


İlginizi Çekebilir: The Lord of the Rings: Gollum İnceleme Puanları ile Çakıldı


Daedalic Entertainment tarafından geliştirilen ve yayıncılığını Nacon ile yaptığı oyunun esasen 2021 yılında satışa sunulması planlanmış olsa da, pek çok kez ertelenerek bu yılın Mayıs ayında PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için çıkmıştı.

Yapılan tanıtımlar sırasında pek de olumlu eleştiriler alamayan oyun için çıkış sonrası da pek farklı olmadı. Mesela şu anda Steam mağazasında hem en son hem de bütün kullanıcı incelemelerinin sadece yüzde otuz dört kadarı olumlu olması ile ‘Çoğunlukla Olumsuz’ olarak görünüyor.

Sunduğu görsel kalite, teknik tarafındaki sorunları ve stabil çalışamaması ile hayli eleştirilen Gollum, dahili Daedalic Entertainment geliştirme stüdyosunun da sonu oldu. Merkezi Hamburg şehrinde bulunan Alman şirketin, kendi içerisinde birçok önemli değişiklik kararı alındığı söylenmişti.

The Lord of the Rings Gollum Yeniden Ertelendi!

Daedalic Stüdyosu, The Lord of the Rings: Gollum Yüzünden Kapatıldı

Aktarılan bilgi üzerine doğrudan Daedalic Entertainment ile irtibat kuran Eurogamer sitesine yapılan açıklamada, toplamda doksan personelin yirmi beşinin işine son verildiği ve artık bütünüyle oyun yayıncılığına odaklanılacağı söylendi. Dahası ise geliştirilme aşamasında olan bir diğer The Lord of the Rings oyununun da fişi çekilmiş.

Alman internet sitesi Games Wirtchaft, Gollum için devam niteliği taşıyıp taşımadığı bilinmeyen oyunun 2022 yılının ortalarından beri geliştirildiğini öne sürdü. Ne var ki Gollum oyununun büyük bir hayal kırıklığı olmasının ardından, proje tamamıyla çöpe atılmış. Şirketin içinde bulunduğumuz finansal yılda çıkacak sekiz gelecek vaat eden oyunu da varmış.

Şirket sözcüsü, ekiplerindeki her bir üyeye değer verdiklerini ve girdikleri dönüşüm sürecinin de olabildiğince pürüzsüz olmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Bu bağlamda, işten çıkartılan çalışanlarının kendilerine iş bulabilmeleri konusunda da bağlantıları ile yardım ettiklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version