Tavana Bantlanan Oyuncunun Belgeseli Geliyor

Klasikleşen tavana bantlanıp CS oynayan oyuncunun belgeseli çekilecek!

tavana bantlanan oyuncu belgeseli fragman

Oyun dünyasının unutulmaz fotoğrafları arasında yer alan tavana bantlanan oyuncu görseli, aslında beraberinde büyük bir sır da saklıyordu. Fotoğraftakilerin kim olduğu ve nerede olduğu, çok yakın zaman önceye kadar bilinmiyordu. Bugün yayınlanan bir videoyla, tavana bantlanan oyuncunun belgeselinin çekileceği belirtildi.

2003 yılında çekildiği bilinen fotoğraf, uzun süre internet aleminin en çok paylaşılanları arasında yer almıştı. 2017 yılında Kotaku’da yayınlanan bir makalede, fotoğrafta yer alan kişilere dair ilk bilgiler verilmişti. Yazıda bantlanan kişinin Drew Purvis olduğu ortaya çıkarılmış ve o güne dair kimi detaylar paylaşılmıştı.

Yayınlanan yazıya rağmen aslında fotoğrafın hikayesi tam olarak tamamlanmamıştı. Internet Legends: Duct-Taped Gamer ismiyle çekilen belgeselde ise fotoğrafta yer alan herkesle konuşuldu. Hatta hemen yukarıda yer alan videoda görebileceğiniz gibi bantlanan oyuncunun bizatihi kendisi dahi yer aldı.

Videoda yer alan kişilerce çekilen belgeselin henüz yayınlanma tarihine dair bilgi verilmedi; ancak yaklaşık 17 saat önce yayınlanan tanıtım filmi, 10 binlerce kişiye ulaştı.

Neredeyse her haber sitesinde kendine yer bulmaya başlayan belgeselin fragmanı, fotoğrafı gören oyuncuların bir çoğunda merak uyandırmayı başardı.

Tavana bantlanan oyuncu fotoğrafının hikayesi ne?

Fotoğrafın arkasında Michigan’da bulunan Mason isimli küçük bir kasabada yaşayan bir grup arkadaş yer alıyordu. 2003 yılında kendi aralarında küçük bir LAN partisi organize etmeye kalkışan bu grup, Command & Conquer: Red Alert 2, Battlefield 1942 ve Counter-Strike (hepsinin 512MB RAM istediği zamanlar) oynamak için bir araya gelmişlerdi.

Bir evin bodrumuna yerleşen oyuncular, bir hafta sonu boyunca aralıksız oyun oynamak gibi bir çılgınlığın altına imza atmışlar. O sırada evde olanlar, oyun oynayanların sayısının sürekli değiştiğini dile getirirlerken, o günü ölümsüz kılan kişinin ise Drew Purvis olduğunu söylemişlerdi.


İlginizi çekebilir: ÇEKİLİŞ! Logitech ürünleri dağıtıyoruz. Hemen kaydolun.


LAN partisine katılanlardan bir tanesi olan Nick Wellman olaya dair şu küçük detayı vermişti: “Aslında bantlı şekilde oyun oynamak aklımıza sonradan gelmişti. Asıl amacımız Drew’u sadece bantlamaktı.” Bantlı olduğu yerin hemen yanında boş kalan rafı gören ve burada oyun oynanabileceğini düşünen Drew’un bilgisayarının oraya taşınmasıyla birlikte bütün sahne de böylece hazırlanmış. Sonrasında bir koşu okula kadar giden ve dijital fotoğraf makinesini alan Brian Schaeffer, en sonunda bu ölümsüz sahneyi fotoğraflamayı da başarmıştı.

Exit mobile version