Starfield Oynanış Gösterimi Yeni Detaylar Sunuyor

Yıldız Sahası bizi bekler...

Starfield Oynanış Gösterimi Yeni Detaylar Sunuyor

En sonunda muradımıza erdik Starfield oynanış gösterimi ile oyun hakkında daha fazla bilgi öğrenebildik. Peki bizleri nasıl bir oyun bekliyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox & Bethesda Games Showcase Sunumu Sırasında Gösterilenler


Bethesda şirketinin uzun zamandan sonra bizlere sunacağı yepyeni fikri mülkiyet olacak Starfield, uzun zaman önce duyurulmuştu. Her ne kadar arada oynanışa dair ufak bilgiler verilmiş ve 2018 yılındaki aşamasından alınma görüntüler sızdırılmış olsa da, kanlı canlı bir oynanış videosu görmenin beklentisi içindeydik. Kısa bir süre önce sona eren Xbox & Bethesda Games Showcase ise bize beklediğimizi doyurucu bir şekilde verdi diyebiliriz.

Starfield Oynanış Gösterimi Birçok Yeni Detayı Ortaya Çıkarttı

Sunumun kapanışına yakın sahneye çıkan Oyun Yönetmeni Todd Howard anlatımı ile gerçekleştirilen on beş dakikalık oynanış gösterimiyle, Starfield hakkında genel anlamda epey bir fikir sahibi olma fırsatı yakalıyoruz.

2023 yılında PC (Microsoft Store ve Steam) ve Xbox Series için satışa sunulacak olan Starfield, ilk günden Game Pass abonelerinin de erişimine açılacak.

Birinci ve üçüncü kişi kamera açılarından oynayabildiğimiz oyunun senaryosunda yüz sistem ve binden fazla gezegen olacak. Videonun ilk kısmında Kreet isimli bir uyduya ayak basıp da Crimson Fleet üyeleri ile çatışmaya giriyor iken, ilerleyen kısımlarda ise yapay zeka karakterleri ile dolu olan ve Constellation üyelerinin ikamet ettiği New Atlantis şehrini görme fırsatımız oluyor.

Verilen bilgilere göre, saç rengi ve modeli, yapay zeka karakterlerinin reaksiyon göstereceği üç başlangıç yeteneği sunan fon dahil detaylı bir karakter yaratma ekranı olacak. Ayrıca duruma göre avantaj ve dezavantaj sağlayacak benzersiz ve seçeneğe bağlı karakter özellikleri de olacak.

Videonun ilerleyen kısımlarında araştırma projeleri ve silah modları için bir üretim sisteminin de olduğunu görebiliyoruz. Hayatta kalabilmek ve kaynak üretmek için dış karakol ve uzay gemisi de inşa edebiliyoruz. Bu noktada uzay gemimizi görünüm ve düzen olarak farklı üreticiler ile özelleştirebilmenin yanı sıra, mürettebatı seçebiliyor ve gemi savaşlarına da girebiliyoruz.

Exit mobile version