Starfield, En Geç Haziran Ayında Bizlerle

Bakalım net tarih ne zaman açıklanacak?

Starfield, En Geç Haziran Ayında Bizlerle

Bethesda Game Studios tarafından Creation Engine 2 ile geliştirilen Starfield oyununun çıkış tarihi büyük bir merak konusu. Şu an için Amerika menşeli yayıncı tarafından net bir çıkış tarihi verilemiyor olsa da, en geç Haziran ayı içerisinde çıkacağını öğrenmiş olduk. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Starfield, Klasik Bethesda Tarzı Diyalog Sistemini İçerecek


Starfield, yirmi yıldan fazla bir zamanın ardından Bethesda bünyesinden çıkacak olan ilk yeni fikri mülkiyet olacak. E3 2018 fuarında duyurulmuş olan oyun, esasen Kasım ayında satışa sunulacaktı. Ne var ki sonradan bu yıla ertelenmişti.

Ara ara yayınlanan geliştirici günlüğü videoları ile hakkında bilgi sahibi olduğumuz Starfield, geçtiğimiz yılın Haziran ayındaki Bethesda & Xbox Games Showcase sırasında uzun bir oynanış gösterimiyle de kendisini nihayet tam anlamıyla göstermişti. Şu an için ne zaman çıkacağı belli olmayan uzay temalı rol yapma oyunu, görünüşe göre bu yılın ilk yarısında gelecek.

Resmi Bethesda sitesindeki Starfield ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular sayfasında, oyunun ne zaman çıkacağına ilişkin sorulmuş olan bir soruya verilen cevapta “Starfield, PC ve Xbox Series için özel olarak 2023 yılının ilk yarısında geliyor” denmiş. Her ne kadar net bir tarih belirtilmemiş olsa da, yeniden bir ertelemenin olacağına dair işaret verilmemiş. Yani en geç Haziran ayı içerisinde büyük buluşmayı gerçekleştirmiş olacağız. Oyun ayrıca ilk günden Game Pass servisine de eklenecek.

Starfield Hakkında

2330 yılında geçen uzay temalı rol yapma oyunun hikayesi, esasen yirmi yıl öncesine dayanıyor. United Colonies ve Freestar Collective isimli iki büyük grubun arasında bir savaş meydana geliyor. Bıçak sırtı bir dengenin yaşandığı durumda ise zoraki bir ateşkes kararı alınıyor. Dolayısıyla da savaşın yeniden patlak vermesi ufak bir kıvılcıma bakıyor olacak.

Oynanış olarak klasik Bethesda diyalog sistemine geri dönüş yapılacak olan oyunun, ortalama otuz veya kırk saatlik bir senaryo uzunluğuna sahip olacağı söylenmişti. Haziran ayında yapılan oynanış gösteriminde ise birinci ve üçüncü kişi bakış açısından oynanabileceğini, yüz sistem ve binden fazla gezegenin olacağını, detaylı bir karakter yaratma ekranının, inşa ve üretim sisteminin yer alacağını öğrenmiştik.

Exit mobile version