Sony PlayStation’a Rekor Para Cezası!

Bilinçli tüketiciler ülkesi Avustralya... Peki ya Türkiye?

Sony PlayStation'a Rekor Para Cezası

Avustralya federal mahkemesi Sony PlayStation Avrupa’ya rekor para cezası kesti. Avustralya tüketici haklarına uymadığı ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu belirtilen Sony PlayStation Avrupa, toplam 2.4 milyon ABD doları para cezasına çarptırıldı. Sony PlayStation’a rekor para cezası. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Sony PS4 Hala Alınır mı? (Video) – 2020


PlayStation’a Rekor Para Cezası Kesildi

Sony PlayStation Avrupa, Avustralya federal mahkemesi tarafından 2.4 milyon ABD doları para cezasına çarptırıldı.

Avustralya tüketici haklarına uymadığı ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu belirtilen Sony PlayStation Avrupa, toplam 2.4 milyon ABD doları para cezası ödeyecek. Peki tam olarak gerekçeler neye dayanıyor? Belirtilene göre dava tüketicilerin dijital mağazadan satın aldığı ürün, ürünleri kusurlu bulması durumunda iade edememesi üzerine açıldı.

Her PlayStation kullanıcısının bildiği gibi PlayStation Store kuralları gereği satın alım işleminin üzerinden 14 gün geçtiyse ve indirilme işlemi başlatıldıysa geri iade kabul edilmiyor. Bu kurallar Avustralya yasalarına göre kabul edilebilir değil. Ülkede dijital satın alım ve fiziksel satın alım işlemlerinde tüketicilere eşit haklar veriliyor.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu sözcüsü Rod Sims konu hakkında yaptığı açıklamada ”Hangi marka olursa olsun, eğer Avustralyalı vatandaşlara ülke sınırları içerisine bu marka satış yapıyorsa Avustralya tüketici yasalarına uymak zorundadır. Uymadığı takdirde alınacak her türlü aksiyona karşı hazır olmalıdırlar. ” sözlerine yer verdi.

PlayStation Store özellikle ülkemizde de oldukça olaylı bir geçmişe sahip. Türkiye’de PlayStation Store indirimler sekmesi kaldırılmış ve Türk kullanıcılar Mega Mart indirimlerine ulaşmakta sorun yaşamıştı. Bununla birlikte PlayStation Store üzerinden indirimli oyun bulmak neredeyse artık imkansız hale gelmişti.

Koronavirüs yüzünden günlerini evde geçirmek zorunda kalan oyuncuların böyle bir durum ile karşı karşıya kalmış olmaları haliyle birçok kişiyi öfkelendirmişti. PlayStation Türkiye’nin yapılan bu kısıtlama hakkında ”oluşan bir hatadan ibaret” söylemleri de… Umarız özgür ve adil bir şekilde oyun satın alıp deneyimleyebileceğimiz günleri de gelecekte görürüz sevgili Turuncu Levye takipçileri.


Peki ya siz Sony PlayStation’a rekor para cezası hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere aktarmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

Exit mobile version