Sony ve Kirkbi Epic Games Şirketine 2 Milyar Dolar Yatırım Yaptılar

Amerika menşeli yayıncı yatırım almaya devam ediyor...

Sony ve Kirkbi Epic Games Şirketine 2 Milyar Dolar Yatırım Yaptılar

Sony ve Kirkbi Epic Games şirketine toplamda iki milyar dolarlık yeni yatırım yaptılar. Amerika menşeli şirketin yaptığı duyurunun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Jade Raymond’ın Haven Stüdyosunu Satın Aldı!


Sony, son yıllardaki stüdyo satın alımları kadar yaptığı yatırımlar ile de gündeme geliyor. Bildiğiniz gibi 2019 yılından bu yana, Insomniac Games, Housemarque, Bluepoint Games, Nixxes Software, Bungie, Firesprite, Valkyrie Entertainment ve Haven, PlayStation Studios ailesine katılmıştı.

Bu stüdyoların yanı sıra, Japon teknoloji devi 2020 yılının Temmuz ayı içinde Epic Games şirketine 250 milyon dolar ve geçtiğimiz yılın Nisan ayında da 200 milyon dolar değerindeki yatırımları ile Epic Games hisselerini satın almıştı. Bu hafta ise Amerika menşeli yayıncının sitesi üzerinden yaptığı yeni bir duyuru ile üçüncü bir yatırım haberi daha geldi.

Sony ve Kirkbi Epic Games Şirketine Yeni Yatırımlar Yaptılar

Dijital ve fiziksel dünyalar arasındaki bağlantıya odaklı yeni bir sosyal eğlencenin hedeflendiği yatırım duyurusunun ardından açıklamada bulunan Sony Üst Yöneticisi Kenichiro Yoshida şunları söyledi:

“Yaratıcı eğlence şirketi olarak, yaratıcıların ve kullanıcıların zamanlarını paylaştıkları metaverse alanındaki ilişkimizi derinleştirmek için Epic’e yatırım yapmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.

Güçlü oyun motoru dahil Epic’in uzmanlığının Sony’nin teknolojileri ile birleşmesinin, sporda ve sanal üretim girişimlerimizdeki yeni dijital hayran deneyimlerinin gelişimi gibi çeşitli çalışmalarımızı hızlandıracağından da eminiz.”

Diğer yandan, Kirkbi Üst Yöneticisi Soren Thorup Sorensen de yayınladığı bildiri ile yatırımlarının geleceğin dünyasına etki edeceğine inandıkları trendler üzerine olduğunu dile getirdi. Halihazırdaki yatırımın dijital oyun dünyası ile olan bağlılıklarını hızlandıracağını söyleyen Sorensen, gelecekteki metaverse’e uzun vadede odaklanma ile Epic Games’e devam eden büyümelerini desteklemek için yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Sony, bu zamana kadar yaptığı yatırımlar ile Epic Games şirketinin % 1.5 oranındaki hissesine sahipti. Bir milyon dolarlık yatırım sonrasında bu oranın kaça çıktığı açıklanmış değil. Bununla birlikte, gelecekte Japon teknoloji devinin Amerika menşeli şirkete yatırım yapmaya devam edecek olmasının olası olduğu söyleyebiliriz.

Exit mobile version