Rocksteady Cinsel Taciz Suçlamalarıyla Gündemde!

Ne yapmalı bu toksik insanlara?

Rocksteady

Batman: Arkham Asylum, City ve Knight oyunlarının geliştiricisi Rocksteady Studios, cinsel taciz suçlamaları karşısında harekete geçmemesiyle gündemde. Kasım 2018’de Rocksteady’de çalışan 16 kadından 10’unun stüdyonun toksik çalışma ortamı hakkında yönetime bir mektup imzalayıp teslim ettiği ve yönetimin buna sessiz kaldığı açığa çıktı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: En İyi 5 Oyun! Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?


Rocksteady Taciz Suçlamalarına Sessiz Kaldı

Rocksteady Studios, cinsel taciz suçlamaları karşısında harekete geçmemesiyle gündemde. The Guardian’ın haberine göre kadın çalışanlardan gelen mesaj, transseksüel topluluğa yönelik cinsel taciz, cinsel içerikli açıklamalar ve hakaretlere ilişkin raporları ele alıyor. İddiaya göre stüdyo, mektubun gönderilmesinden kısa bir süre sonra bir saatlik bir eğitim semineri düzenledi.

Paylaşılan detaylara göre katılanlar söz konusu toplantıya katılım sağladıklarını belirten bir bildiri imzaladılar. Ancak, ek raporlar şirket kültürünün gelişmediğini; bu nedenle, yönetimin eylemsizliği, uygunsuz davranışların azalmadan devam ettiğini dile getirmekte. Harley Quinn ve Poison Ivy gibi karakterlerin oldukça cinselleştirilmiş tasarımlarının korkunç stüdyo kültürünün bir sonucu olduğunu belirtenler bile var.

Olayın basına ve oyun dünyasına yansımasının ardından açıklama yapan stüdyo, gerekli adımların en kısa sürede atılacağını resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Kadın düşmanı ve homofobik insanların bir daha oyun dünyasında yer edinememesi tek temennimiz. Son olarak Rocksteady DC FanDome etkinliği kapsamında TSİ 23 Ağustos’ta yeni projesi Suicide Squad: Kill the Justice League‘i oyuncuların beğenisine sunacak.

DC FanDome panel tarih ve saatlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

Exit mobile version