Ray’s The Dead İnceleme

Ölümünüzün arkasındaki gizemi ortaya çıkarın!

Ragtag Studio tarafından geliştirilen Ray’s The Dead mercek altında. Peki oyun bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Ray’s The Dead inceleme yazımız.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising İnceleme


Ray’s The Dead İnceleme

İlk olarak 2014’te bir Kickstarter kampanyasıyla duyurulan yapım, uzun zamandır destekçileri tarafından beklenen bir oyundu. Oyuncuların Ray’s The Dead’i beklemesindeki nedeni anlamak o kadar da zor değil aslında. Oyun, mizah anlayışı ve oynanışı sebebiyle Xbox ve PC’de sadık bir takipçi kitlesi kazanan kült klasik 2005 zombi oyunu Stubbs The Zombie’nin manevi halefisi olarak izinden gitmekte.

Ragtag’daki ekip, zamanında Stubbs The Zombie geliştirme ekibinin bir parçasıydı ve The Dead, sevimli, et yiyen bir kahramana sahip olmanın ötesinde bazı benzerlikleri içerisinde barındırıyor. Ray’s The Dead, her ne kadar atasının izinden gitse de farklı olduğu noktalar yok değil.

Stubbs The Zombie aksiyon ağırlıklıyken, Ray’s The Dead’in yaklaşımı biraz daha taktiksel ve Ray zaman zaman geçmişe giderek hikayesini katman katman güçlendirmek konusunda başarılı bir senaryoya sahip. Oyunda, kontrol edilebilir bir ordu toplamak için yolculuk boyunca yeni zombiler kazanmaya çalışıyoruz. Ray’in ölümsüzleri hayata döndürme (zombi) yeteneği oyunun temelini oluşturuyor.

Ray İçimizden Biri! Ona Sahip Çıkalım

Canavar kahramanımız, bilim ve büyünün gizemli formülüyle tekrar hayata döndürülür ve ardından kafasına takılan garip bir cihazla kaosa giden yolun ilk adımlarını atmaya başlar. Cevaplar, 1980’lerin retro hissiyle birden fazla ortamda yavaşça verilmekte; Oyuncular Ray ve ordusuyla yol boyunca her türden düşman ile karşı karşıya kalmakta. Alt ettiğiniz bu düşmanları bir sonraki adım için takımınıza ekleyebilirsiniz.

Ray’s The Dead’in en başarılı yanı, saygısız bir tonla içerdiği mizahı. Oyun açıkça eski zombi hikayelerine açık yüreklilikle bir saygı duruşu gerçekleştiriyor ve genel olarak bunu oldukça iyi aktarmayı başarmış. Ne yazık ki, Ray’s The Dead oynanış açısından bazı sorunları beraberinde getiriyor. Özellikle, hantal kontrol şeması ve oyuncunun eğlencesini engelleyebilecek kare hızı düşüşleri insanın canını sıkmıyor değil.

Oyunun hantal kontrolleri oynanışı zorlaştıran en büyük etken. Ragtag genellikle aksiyon odaklı projeler üzerinde çalışmış bir ekipten oluşmakta. Haliyle taktiksel açıdan yumuşak bir işleyiş sunmakta zorlandıkları açıkça ortada. Yavaş hareket animasyonları ve kafa karıştırıcı görseller arasında, oynanış biraz can sıkabilir. Umarım gelecek güncellemelerle bu sorunları ortadan kaldırırlar.

Geçmişe Takılı Kalan Bir Zombi? E Ama…

The Dead oynanış dinamikleri dışında vakit öldürmenize olanak sağlayacak elementlere sahip. Oyuncunun ölüm öncesi Ray olduğu geçmiş bölümler fazlasıyla eğlenceli ve bölümlere serpiştirilen bulmacaları çözmek keyif veriyor. On saatlik deneyim sonucunda yapımın hikayesini standart PlayStation 4 üzerinden tamamladım.

Ray’s The Dead şu an PlayStation Store üzerinden 144 TL (fiyatta değişiklikler olabilir) fiyat etiketiyle satın alınabilir durumda. Buradan ilgili PS Store sayfasına ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri. İnceleme yazımızı toparlayacak olursak, Ray’s The Dead için karışık duygular içerisindeyim. Cazibesi ve türü geri deneyimlemesi zevkli bir oyun, ama çoğu zaman oynanışı nedeniyle bırakmak istediğim anlar da olmadı değil.

Böylesine uzun bir bekleyişin ardından, 2014’ten beri ona göz kulak olanları hayal kırıklığına uğratabilir. Bu yüzden şimdilik fiyatının biraz daha düşmesini beklemenizi tavsiye ederim.


Peki ya siz Ray’s The Dead inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Ray's The Dead

6 Puan

Ray's The Dead bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi?

ARTILAR

  • Eşsiz Görsel Tarz
  • Sevimli Hikaye ve Karakterler
  • Müzikler
  • Bulmacalar

EKSİLER

  • FPS Düşüşleri
  • Kontrol Şeması
  • Oynanış

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 6
Exit mobile version