PlayStation Hata Ödül Programı Duyuruldu: Milyoner Olabilirsiniz!

Sony geçtiğimiz saatlerde PlayStation Hata Ödül Programı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Sistemde açık ve hata bulup bunu şirkete bildiren kullanıcılar, hatanın boyutuna göre oldukça ciddi miktarlarda ödeme alabilme şansını elde ediyor.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Plus Temmuz 2020 Oyunları Sızdırılmış Olabilir


PlayStation Hata Ödül Programı Ne Kadar Veriyor?

PlayStation 5 modeline geçiş dönemlerinde olduğumuz şu sıralarda Sony, mevcut nesile önem vermeye devam ettiğini gösteren bir adıma imza attı ve PlayStation 4 ile PlayStation Network için hata ödül programı başlattığını duyurdu.

“Ürünlerimizin güvenliği, topluluğumuz için inanılmaz deneyimler yaratmanın temel bir parçasıdır.”

PlayStation Hata Ödül Programı

Eğer PlayStation Network üzerinde bir hata bulursanız düşük ciddiyete sahip hatalar için 100 dolar, orta ciddiyete sahip hatalar için 400 dolar, yüksek ciddiyete sahip hatalar için 1,000 dolar ve kritik hatalar için 3,000 dolar ödeme alırsınız.

Bu noktada PlayStation Network hatalarının güncel kur üzerinden 700 TL – 21.000 TL arasında bir ödeme ile ödüllendirildiğini görüyoruz.

Öte taraftan PlayStation 4 üzerinde bulunan hatalar için yapılan ödeme, çok daha büyüktür ve üst sınırı yoktur.

Eğer PlayStation 4 üzerinde bir hata bulursanız düşük ciddiyete sahip hatalar için 500 dolar, orta ciddiyete sahip hatalar için 2,500 dolar, yüksek ciddiyete sahip hatalar için 10,000 dolar ve kritik hatalar için 50,000 dolar ve üstü ödeme alırsınız. Yani kritik hataların başlangıç ödemesinin yaklaşık 350,000 TL olduğunu, önem seviyesine göre fiyatın arttığını söyleyebiliriz.

Bu noktada PlayStation 4 hatalarının güncel kur üzerinden 3,500 TL başlangıç fiyatı ile ödüllendirildiğini, üst limitin bulunan hatanın ciddiyet seviyesine göre sınıra bağlı olmaksızın değerlendirildiğini söyleyelim.


Peki siz bu hata ödül programı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version