PlayStation Game Pass Servisine Phil Spencer’dan Destek

Spencer'a göre bu hamle kaçınılmaz...

PlayStation Game Pass Servisine Phil Spencer'dan Destek

IGN tarafından yapılan röportaj sırasında, PlayStation Game Pass servisine Phil Spencer’dan destek geldi. Xbox patronu, bunun kaçınılmaz bir hamle olduğunu düşünüyormuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Activision Blizzard’ı Satın Aldı!


Her ne kadar resmi olarak duyurulmamış olsa da, Sony Interactive Entertainment kendi Game Pass sistemi üzerinde çalıştığına dair güçlü söylentiler dolanıyor. PlayStation Now ve Plus aboneliklerini birleştirecek olan bu servisin, İlkbahar mevsiminde faaliyete geçebilir.

Spartacus kod adıyla hazırlanan bu servis, üç farklı aşama ile kullanıcıların karşısına çıkartılacak. Haliyle her bir aşamanın da farklı bir ücretlendirmeye sahip olacağı düşünülür iken, son aşamanın bütün eski PlayStation oyunlarına erişim hakkı sunacağı söyleniyor.

Şu an için Sony Interactive Entertainment cephesi bu söylentilere karşı tepkisi kalmış olsa da, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan yeni State of Play yayını ile bomba patlatılabilir.

PlayStation Game Pass için Phil Spencer Ne Düşünüyor?

Söz konusu sistem Game Pass benzeri olarak anıldığı için, haliyle rakibi Microsoft’tan Phil Spencer’ın ne düşündüğü de merak ediliyordu. IGN tarafından yapılan bir röportaj sırasında konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya cevap veren Spencer;

“Bu işi çözmüşüz gibi görünmeyi istemiyorum, ama doğru cevabın tüketicilerinize oynamayı istedikleri oyunlarını nerede isterlerse orada oynama, kütüphanelerini diledikleri gibi oluşturabilme şansını vermekten, PC ve çapraz platform girişimlerimiz ve diğer şeyler açısından oluşturduğumuz planlarda şeffaf olmaktan geçtiğini düşünüyorum.

Diğerlerinin Game Pass benzeri şeyler yaptığını veya PC’ye geldiğini duyduğumda, bana mantıklı geldi. Çünkü, bunun doğru cevap olduğunu düşünüyorum.”

yorumunda bulundu.

Röportajın ilerleyen kısımlarında Spencer, Sony cephesinin Game Pass servisi konusundaki kararlılığının Microsoft sistemine hak vermek değil kaçınılmaz bir hamle olarak gördüğünü de söylüyor.

“Yeniliklere, rekabete devam etmeliyiz. Çünkü yaptığımız şeyler, bugün pazarda sahip olduklarımızın avantajları olabilir. Ama bu sadece ilk olduğumuz için, başkalarının yapamayacağı bir şeyi yaptığımız için değil.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Her ne kadar resmiyet kazanmamış olsa da, Sony cephesinin Game Pass benzeri bir sistem üzerinde çalıştığına dair söylentiler kulağa nasıl geliyor? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version