PlayStation 5 Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Yeni nesil bomba etkisi yaratacak!

Sony’nin bu yıl sonuna doğru resmi olarak piyasaya sürmeyi planladığı PlayStation 5 hakkında yeni detaylar paylaşılmaya devam ediliyor. Geriye uyumluluk özelliğinden yenilenmiş yapay zeka desteğine kadar birçok özelliği içerisinde barındıran cihaz şimdiden oyuncuları heyecanlandırmış durumda.

Peki PlayStation 5 beklediğimiz kadar güçlü bir konsol olacak mı? Tam olarak çıkış aralığı ne zaman? Çıkış oyunları arasında neler var? Peki ya genel özellikleri? İşte tüm detaylarıyla PlayStation 5!


İlginizi Çekebilir: 2020 Yılında PlayStation 5 Almamak için 5 Neden!


PlayStation 5 Bizlere Neler Sunacak?

Yeni jenerasyonun piyasaya sürülmesine çok kısa bir süre kaldı. Kasım-Aralık 2020 tarihleri arasında satışa sunulacak olan PlayStation 5’in birçok özelliği şimdiden yayınlandı. Geçtiğimiz aylar özel bir sunum gerçekleştiren Sony yetkilileri yeni jenerasyon konsolun özellikleri açıkladı ve oyun geliştiricilerine konsolun geliştirici kitini yolladı.

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak.

PlayStation 5

Bu bant genişliği sayesinde oyunculara zaman kazandıracak olan konsol daha rahat bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Özellikle yüklenme ekranları sorun olmaktan artık çıkacak. Cihazın yama ve download içermemesi de gelen detaylar arasında yer alıyor. 8 çekirdekli AMD Zen 2 yonga seti ile gelecek olan cihaz, 3D ses sistemini de bizlerin beğenisine sunacak.

Konsolun 4K desteği vereceğini de gönül rahatlığı ile dile getirebiliriz. Peki ya geriye uyumluluk? Konsolun ilk çıkışına özel olarak 400+ PS4 oyununun oynanabilir olacak. Bu kapsamda cihazın geriye uyumluluk desteğine sahip olacağını belirtebiliriz.

Son olarak PlayStation 5, PlayStation 4’e oranla 20 kat daha hızlı. Son olarak PlayStation 5 alışık olmadığımız bir detayı içerisinde barındıracak. Yapay zeka desteği! Bu yapay zeka oyunlarda takılmanız durumunda sizlere destek olacak ve yönlendirmelerde bulunacak. Oyunlar PlayStation 4’e oranla daha hızlı çalışacak ve sistem takılmaları, çökmeleri yaşatmayacak oyunculara.

PlayStation 5 38 cm boyu ile son yılların en uzun konsolu olacak ve aynı zamanda gelmiş geçmiş en ağır konsollardan biri olacak. PlayStation 5’in ağırlığı 4.78 kg olarak listelenmiş durumda.


İlginizi Çekebilir: Satışa Çıkan İlk PlayStation 5 Oyunu Belli Oldu!


Yeni Nesil DualSense İle Tanışın

Yeni konsolun en can alıcı noktalarından biri ise yenilenmiş haliyle karşımıza çıkacak olan kontrolcü DualSense.

Tempest 3D AudioTech özelliği sayesinde DualSense hiç olmadığı kadar gerçekçi ve hissedilebilir bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. DualSense’in en heyecan verici özelliklerinden bir tanesi, kolun arka kısmında yer alan tuşlara daha fazla hissiyat yüklenmesi oldu. Bu özellik sayesinde oyuncular çamurlu yollarda giderken ya da bir oku fırlatırken, tuşlardan geri bildirim alacak ve anı an be an yaşayacaklar.

Buna ek olarak R1, R2, L1 ve L2 tuşlarının tasarımları, DualShock 4’e nazaran biraz daha eğimli tasarlandı ve böylece ele daha rahat oturmaları sağlandı. DualShock 4’te oldukça iyi olan şarj süresi, DualSense ile bir adım daha ileri götürüldü ve daha uzun oynanış ömrü vaat edildi.

DualShock 4 üzerinde yer alan ve sol tarafta bulunan Share tuşu yerine, Create adı verilen bir tuş bizlerle olacak. Bu tuşla birlikte paylaşımların daha yaratıcı şekilde yapılmasının önü açılacak. Son olarak Sony, bu sefer mikrofonu direkt olarak kolun içerisine entegre etmiş durumda. Joystick’lerin arasına yerleştirilen tuşla birlikte bu mikrofonun anlık olarak kapatılıp, açılabilecek.

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı

Henüz yeni nesil konsolun çıkış fiyatı hakkında resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak önceki konsollardan bu yana ortaya çıkan enflasyona ya da artan performansa karşın konsolun 450 dolar ila 550 dolar fiyat aralığında satışa sunulması bekleniyor.

Üst üste gelen yeni vergiler ve son olarak oyun konsollarına özel getirilen ek vergi yükü sonrasında, yeni nesil konsolun fiyatının oldukça yüksek olacağı bilinenler arasındaydı. Sony Türkiye’den henüz konu hakkında resmi açıklama gelmezken, geçtiğimiz gün oldukça ilginç bir detay gün yüzüne çıktı.

PlayStation Türkiye, perakende satış yapan mağazalara konsol hakkında çeşitli bilgiler göndermeye başladı. Bu bilgiler ışığında stok takip programlarında güncellemeler yapmaya başlayan ismi belirsiz bir mağazanın programından bir ekran görüntüsüne ulaşıldı. Bu görüntü dahilinde PlayStation 5’in Türkiye fiyatı, 7.999 TL olarak belirlenmiş durumda.

PlayStation Türkiye’den yapılacak resmi açıklamaya kadar fiyat konusu belirsizliğini korumaya devam edecek. Peki konsolu satın alacak olan oyuncuları hangi yapımlar bekliyor olacak?

PlayStation 5 Çıkış Oyunları

Game Awards 2019 sırasında duyurulan aksiyon, RPG ve co-op oynanışı ile dikkatleri çeken Godfall; Destiny ve Division benzeri “Looter Shooter” bir oyun olarak 2020 yılının sonunda gelecek. Oyun PlayStation 5 için duyurulan ilk resmi oyun olma özelliğini de taşıyor sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Diğer resmi olarak tanıtılan PlayStation 5 oyunlarına aşağıda yer alan listeden ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 ile Özel Oyunların Açılış Sinematiği Değişecek!


Peki ya siz PlayStation 5 hakkında neler düşünüyorsunuz? Yeni nesile PlayStation 5 ile mi giriş yapmayı planlıyorsunuz? Nedenleri ile beraber düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

Exit mobile version