Piyasaya Sürülmeyen Hobbit Oyunu Gün Yüzüne Çıktı

Yıllar önce LEGO oyunlarından tanıdığımız Traveller’s Tales tarafından geliştirilen ancak piyasaya sürülmeyen Hobbit oyunu için ilk video bugün yayınlandı. Yapımına 1 milyon dolar harcandığı öğrenilen oyun, demo seviyesine kadar geldikten sonra iptal edilmişti.

2008 yılında beklenmedik bir haber gelmiş ve Warner Bros, Hobbit filmleri çekeceğinin bilgisini vermişti. Çekilecek filmlerin yönetmenlik koltuğunda ise Guillermo del Toro’nun oturacağı açıklanmıştı. Bu haberden sonra harekete geçen Traveller’s Tales, Yüzüklerin Efendisi oyunu üzerinde çalışmaya başlamıştı.

O dönem stüdyonun kurucu ortaklarından bir tanesi olarak, çeşitli oyunların yapımlarında çalışan Jon Burton, YouTube kanalı üzerinden yeni bir video paylaştı. GameHut isimli kanalı üzerinden 2009’da geliştirilmesi tamamlanan Yüzüklerin Efendisi oyununa dair görüntüleri paylaşan Burton, videoda oyun hakkında beklenmeyecek kadar açık konuştu.


İlginizi çekebilir: Lords of the Rings hayranları yakıp yüzüğü bulmada polise yardım ettiler


Piyasaya sürülmeyen Hobbit oyunu neden çıkmadı?

2009’da PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına yönelik hazırlanan oyunun ismi Lords of the Rings Arcade olarak belirlenmişti. Traveller’s Time’dan beklenmedik şekilde, AAA tarzda hazırlanan yapım, aslında gayet umut vaat edici görünüyordu.

Burton ve ekibi, oyun için Warner Bros’tan yeşil ışık almalarının ardından hemen harekete geçtiler. Guillermo del Toro ve ilk üçlemenin yönetmeni Peter Jackson ile görüşmeler yapan ekip, altı ayda demoyu çıkardılar. Yayıncıya gösterilecek kalitedeki demo, Şubat 2009’da hazır hale gelmişti.

Burton, ilk üçlemedeki hikayeye sadık kalmanın ana amaçları olduğunu söyledi. Amaçlarının filmlerde görülen sahneleri oyunculara “gerçek” şekilde oynatmak olduğunu da söylemeden geçmedi. Hobbit filmleri hazır olmadığından, ekip sahneleri Jackson’ın filmlerinden almıştı.

Altı aylık sürede Traveller’s Time, dört farklı tamamen oynanabilir ve gayet düzgün çalışan bölümler oluşturdular. Hatta bununla yetinmeyip bir de teknoloji demosu hazırlamayı ihmal etmediler.

Oynanabilir bölümlerden alınan görüntülere, en yukarıda yer alan videoda yer verildi. Bunlardan ilkinde Frodo olarak, gizlice hareket ediyor ve Orc’lar ile dövüşüyorduk. Gizlilik temelli olduğu için ağaçlara ya da kayalara tırmanabiliyor, sessizce hareket edebiliyorduk. Bir başka bölümde Isengard’da Saruman ve Gandalf arasındaki unutulmaz dövüş sahnesi oyuna aktarılmıştı. Üçüncü bölümde yine Frodo karşımıza çıkıyor; bu sefer Nazgul’lerden kaçmaya çalışıyordu. Dördüncü bölümde ise Gandalf ve Balrog arasındaki efsane dövüşün bir yansımasını görebiliyorduk.

Çıkmayan Hobbit oyunu için 1 milyon dolar harcandı

Burton, “Çok ileri gidip, demo için 1 milyon dolara yakın para harcadık. Sadece LEGO oyunlarından farklı şeyler yapabileceğimizi göstermek istiyordum.” ifadelerini kullandı.

Şubat 2009’da demonun bitmesinin ardından Birleşik Krallık’tan Yeni Zelanda’ya uçan Burton, burada yönetmenlerle görüştü. Guillerme del Toro ve Peter Jackson ile oyun konusunda konuşan Burton, olumlu geri dönüş aldı. Hatta ekibine Hobbit oyunu üzerinde çalışabileceklerini dahi söyledi.

Aslında del Toro, filmler ve oyunların birbirine bağlanması durumunda ortaya başarılı işlerin çıkabileceğini düşünüyordu. Warner Bros’taki yöneticiler ise aynı görüşte değillerdi: Onlara göre yapılacak oyun Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen, filmlerden bağımsız oyunlar yapılmalıydı. Burton ise bunun mantıklı olmadığını, oyunun filmlerle kesinlikle bağlantılı olmasını gerektiğini savunuyordu.

Oyun fikrinin ortaya çıkmasının hemen ardından Hobbit filmi ertelendi ve üç ayrı filme bölündü. Dahası del Toro yönetmenliği bıraktı. Warner Bros ile Traveller’s Time, film temelli oyun fikrinde anlaşamadı ve daha bir sürü şey oldu.

Böylece gayet umut vaat eden bir Yüzüklerin Efendisi yerine Traveller’s Time, LEGO temalı oyunlara geri döndü. Hatta LEGO: The Hobbit ve LEGO: Lords of the Rings oyunlarını piyasaya sürdü. Jon Burton ise 2019 yılında şirketteki görevini bıraktı ve bizle bu videoyu paylaştı.

Exit mobile version