Phil Spencer: Konsol Oyunculuğunu Gözünüzde Büyütmeyin!

Ben ikna oldum... Peki ya siz?

Phil Spencer

Xbox CEO’su Phil Spencer, konsol oyunculuğunun genel oyun alanının “gittikçe küçülen” bir yüzdesi haline geldiğini söyledi. The Guardian’a konuşan Spencer, dünyada yaklaşık üç milyar oyuncu bulunduğunu, ancak 200 milyon evin sadece oyun konsoluna sahip olduğunu belirtti. Microsoft’un Sony’nin ana rakibi olarak algılanmasını da ”saçmalık” olarak nitelendiren CEO, amaçlarının hiç bir zaman toplulukları ayrıştırmak olmadığını yineledi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Xbox Series X vs Series S: 4.000 TL’ye Değer mi?


Phil Spencer Konsol Oyunculuğu Hakkında Konuştu

Xbox CEO’su Phil Spencer, konsol oyunculuğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Spencer’ın The Guardian’a yaptığı açıklamaların tümüne aşağıdan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

“En çok konsolu kimin sattığına bağlı olarak bizi Sony’ye karşı kışkırtmak isteyenler, oyun oynamanın bugün ne  anlama geldiğinin farkında değiller. Bununla birlikte, Sony ve Nintendo ile beraber aynı yolda yürümekten hoşlanıyorum çünkü günün sonunda üç şirket de ortak bir şeyi paylaşıyor: harika oyunlar yapmak, oyunları geliştirmek ve endüstrinin büyümesini görmek.

Bu güzel bir duygu. Sony ve Nintendo’nun neden bu işte olduklarını çok iyi biliyorum ve onlarca yıldır bizimle buradalar. Ve evet, deli gibi rekabet edeceğiz, ancak aynı zamanda bunun insanların oynaması için harika oyunlar yapmakla ilgili olduğunu da unutmamak istiyoruz.

Son olarak Microsoft’un artık konsol satışlarından ve Xbox’ın kaç birim sattığından bahsetmeyeceğim. Hem Xbox hem de PC’deki oyuncu tabanını artırmaya odaklanıyoruz. Oyuncu sayılarını düzenli olarak kamuya açıklıyoruz. Kaç tane plastik parçası sattığımız önemli değil, önemli olan hangi kalitede bir oyuncu topluluğuna sahip olduğunuz.”


Şirket 10 Kasım’da yenin nesil konsollarını ülkemizde de satışa sundu. Xbox Series X ve S kıyaslama videomuza yukarıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

Xbox Series X Özellikleri

Xbox Series S Özellikleri


Peki ya siz Phil Spencer’ın açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version