Oyunları Kolay Modda Oynamak Daha mı Eğlenceli?

Üzgünüm Biraz Kolay Modu Savunacağım..

Oyunları kolay modda oynamak daha eğlenceli bir deneyim olabilir mi? Cevabınız evet ya da hayır olabilir. Yine de yazı boyunca, bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde ele almak istiyorum.


Benzer İçerik: En Zor Oyunlar – 2021


Tıpkı yüzmek gibi, oyunlar da kişiye özel bir deneyim sürecini içerisinde barındırır. Bazıları suların derinliklerinde gezinmeyi zevkli bulurken, bazıları da sadece suyun içerisinde olmayı sever.

İnkar edilemez bir şekilde oyun oynamanın katılaşmış bazı kuralları vardır: Eğer kolay modda oynuyorsan, oyuncu değilsindir.

Nasıl yani?

Neyse.

Bu, oyun oynayan hemen herkesin sessiz bir şekilde kabul ettiği yazılı olmayan kurallardan birisi. Tam da şu sıralar ben, bunun neden böyle olmaması gerektiğini açıklamaya çalışacağım.

Oyunları Kolay Modda Oynamak Daha mı Eğlenceli?

Oyunları Kolay Modda Oynamak Saçma mı?

Bu kuralın arkasında yatan en önemli iddialardan birisi, kolay modun oyun deneyimini mahvettiği yönünde. Yani oyunu kolayda oynayanlar, oyundan zevk almıyormuş gibi davranıyoruz.

Nasıl yani?

Neyse.

Tıpkı yüzmek gibi, neden yüzmek bilmiyorum, video oyunlarının da kişisel bir deneyim olduğunu söylemiştik. Bu nedenle her deneyim gibi bu deneyim de tamamı ile kişiye özeldir.

Her ne kadar oyunun bazı anlarında zorlanmaktan zevk alan insanlar olsak da, bazen bu deneyimin çileden çıkartıcı bir şey olduğunu itiraf etmek gerekiyor. Aklı başında herhangi bir insan iki dakikada geçebileceği boss’u otuz dakikada geçmek için uğraşır mı?

Evet, normalde uğraşmamak gerekiyor.

Şimdi olaya bu noktadan bakalım. Aynı bölümde saatler harcayan bir kişi mi oyunu daha zevkli bir şekilde deneyimliyor yoksa birkaç dakikada geçen başka bir kişi mi?

Özellikle hikaye odaklı oyunlarda bunun gerçekten önemli bir faktör olduğunu söylemem gerekiyor. Hikayeye odaklanmak yerine bölüm sonunda yer alan düşmanı alt etmek istemeyen kişiler olabilir.

Ve evet, bu çok normal.

Nasıl yani?

Günümüzde her yıl, her türden pek çok oyun görüyoruz ve her biri, kendi içerisinde güzel hikayelere sahip. Bu nedenle onların hikayeleri arasında kaybolmak istemek belki de yanlış değildir.

Oyun oynamayı sevmek, oyundaki eziyet verici sahneleri geçirmek ile eş değer bir olgu değil. Aynı noktada defalarca kez öldükten sonra o bölümü geçtiğinizde kendinizi tatmin olmuş hissedebilirsiniz.

Ve aynı zamanda zihinsel olarak yorgun ve bir miktar da sinirli.

Yine de oyun oynamanın temel amacının zevk almak olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Vakit geçirmek adına girdiğimiz oyunlarda sinir hastası olmak, pek çok kişi için zevk verici değil.

(Açıkçası bölüm sonundaki düşmanlara kurulmayı ve onların ruhlarını sökmek üzerine planlar yapmayı çok seviyorum ama bunu şimdi anlatamam çünkü yazının genel fikrini bozar.)

Sonuç olarak burada herkesi, kolay mod üzerindeki bu garip bakış açısını yıkmaya davet ediyorum. Zorluk ayarları tıpkı kupa kasmak gibi oyun deneyimini kişiselleştirmenin yollarından birisidir.

Kupa kasabilirsin ancak kasamazsan, bu senin oyuncu olmadığın anlamına gelmez.


Evet, bu kadar. Burada okuduklarınız hakkında yorum yapmak isterseniz, aşağıdaki yorumlar sekmesini kullanabilirsiniz.

Son olarak: Nasıl yani?

Exit mobile version