Oyun Oynayan Ünlüler ve Oynadıkları Oyunlar

Bazı ünlüler oyunlarda goblin kovalamak yerine genç sporcu mu kovalasa diye sormadık değil.

Bu yazımda sizlere oyun oynayan ünlüleri derlediğim içerik ile karşınızdayım. Bahsedeceğimiz ünlüler de tıpkı bir çoğumuz gibi günün yorgunluğunu oyun oynayarak atan kişiler. Ancak bazı ünlüler var ki bu hobisini abartıp, kariyerlerini tehlikeye atmaktan hiç çekinmiyorlar.

Bu bilgi ışığında, hazırsanız seçtiğimiz bu oyuncu ünlülere ve oynadıkları oyunlara bir göz atalım.


İlginizi Çekebilir: Survivor, The Witcher 3 Müzikleri Kullanarak İzleyenleri Şaşırttı


Oyun Oynayan Ünlüler Listesi

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki listede oldukça ilginç bazı isimler mevcut. Bazılarının listede yer alması veya oynadıkları oyunlar oldukça şaşırtıcı olabilir.

Mustafa Cengiz 

Oyuncular olarak yöneticilerin, müdürlerin, başkanların ya da diğerlerinin, kısacası önemli makamlarda oturanların, oyunlara pek sıcak bakmadığı ve oynamadığı gibi bir ön yargıya sahibiz.

Ama artık bu ön yargımıza son verme zamanı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz sıkı bir World of Warcraft oyuncusuymuş. Aynı zamanda da halen The Elder Scrolls Online oynadığı biliniyor. Kendisi bir röportajında aynen şu cümleleri kuruyor;

”E-Spor ile ilgilenin” dediler yönetime geldiğimde. Ben önce bir gülümsedim. ‘World of Warcraft’ oyununda 84 seviye ilerledim. Bir zaman sonra bıkıp bıraktım tabii. Şimdi ise ‘Elder Scrolls Online’ oynuyorum. Fena da gitmiyorum. ‘League of Legends’ var ama ona pek girmedim.

Kobe Bryant

Benim de büyük hayranı olduğum ve yakın zamanda helikopter kazasında, kızı Gianna ile beraber trajik bir şekilde hayatını kaybeden ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant da önemli bir oyunseverdi.

Los Angeles Lakers efsanesi olan Kobe, büyük bir Call of Duty hayranı. Call of Duty serisinin tüm çıkan oyunlarını severek oynamış olan ünlü basketbolcu, ne yazık ki artık aramızda değil. Kendisi ve kızını bu vesile ile tekrar anıyoruz.


İlginizi Çekebilir: Yeni Call of Duty Resmen Duyuruldu: Nasıl Olacak?


Henry Cavill

Yakın zamanda Netflix’in yayınladığı The Witcher dizisini, oyuncular olarak severek (belki de sevmeyerek) takip ettik.

Dizide ‘Geralt’ karakterini canlandıran ve aynı zamanda Man of Steel filminde de ‘Superman’ karakterine can veren ünlü aktör Henry Cavill de sıkı bir oyun tutkunu.

Küçüklüğünden itibaren Delta Force ve Half Life oyunlarını oynadığı açıklayan Cavill, Fallout ve Skyrim oyunlarını da severek oynadığını söylüyor.

Hatta bir röportajında Skyrim oynadığı esnada Superman filminin prodüktöründen gelen çağrıya cevap veremediğini açıklamışlığı var.

Witcher’ın yüzü olacağını öğrendikten sonra da tüm kitapları okuyup, oyunları da tekrar tekrar oynadığını belirten Henry’i bu tutkusundan dolayı tebrik ediyoruz.

Zaten dizideki ‘Geralt of Rivia’ performansı ile, oyuna ne kadar hakim olduğunu bizlere gösterdi diye düşünüyorum.

Pepe

Real Madrid’in efsane savunma oyuncusu Pepe tam bir konsol sevdalısı.

Beşiktaş’ta oynadığı süreçte Destiny 2 oynadığını açıkça belli eden paylaşımlar yapan Pepe, aynı zamanda futbol ve menajerlik oyunlarını da çok seviyor.

Çocukları ile birlikte de oyunlar oynadığı bilinen Pepe, iyi bir Destiny 2 oyuncusu olarak gösteriliyor. Hem futbolda hem oyunlarda başarılı olunabildiğini göstermesi, hepimiz için bir motivasyon kaynağı.

Eminem

Eminem’i tanımayanımız yoktur diye düşünüyoruz. Kendisi oyun oynayan ünlüler listemizdeki bir diğer isim. Rap müziğin efsane ismi Eminem, bir çok ünlü gibi Call of Duty hayranı. O da her çıkan Call of Duty’i oynayıp bitirmek konusunda özel zaman harcıyor. Yalnızca Call of Duty değil başka oyunlar da oynadığını düşündüğüm Eminem’in, oyunculuğu hakkında bildiklerimiz bu kadar. Ama emin olun, Call of Duty seven ünlü simaların listesi bir hayli uzun.

Eser Yenenler

‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ ile tanıdığımız, ardından ‘3 Adam’ programı ile severek izlediğimiz ve günümüzde de keyifli içerikler üretmeye tüm hızla devam eden Eser Yenenler, bir tweetinde ”PUBG hastalığına ben de yakalandım 🙂 ” ifadesini kullanmıştı.

Bu hastalığa yakalananların kolay kurtulamadığını bildiğimiz için artık Eser Yenenler’i de oyun oynayan ünlüler arasına yazabiliriz.

Yoğun iş hayatının arka planında, evde bir sürü farklı oyun oynadığını düşündüğüm Eser Yenenler’e, hem iş hem oyunculuk hayatında bol şans diliyoruz.

Mesut Özil

Şimdi gelelim başlıkta bahsettiğim oyun oynayarak kariyerini tehlikeye atan ünlüye.

Dünyaca ünlü ve ülkemizin de en büyük gurur kaynaklarından olan futbolcu Mesut Özil büyük bir Fortnite hayranı.

Bir teoriye göre Mesut Özil, Fornite oyununda ‘600 Win’ barajına ulaşabilmek için toplamda 5221 tane Fortnite maçı oynamış.

Ortalama oyun süresi hesaplandığında bu oran günde 5 saat gibi bir oyun süresi yapıyor.

Sakatlık geçirdiği dönemde saatlerce Fortnite oynadığı düşünülen Mesut Özil’in sakatlığı, doktorlar tarafından oyun bağımlılığı nedeniyle uzayabilir diye öngörülüyor.

Alman asıllı Türk futbolcunun bu oyun sevgisi beni ne kadar mutlu etse de, asıl yeteneği olan futbol konusunda gelişimine engel olacak her şeyden uzak durmasını diliyorum. Biz sana oynama demiyoruz Mesut Özil, hobi olarak yine oyna.

 


İlginizi Çekebilir: Yeni Prince of Persia Oyunu Duyuruldu!


Siz de bizlerle, oyun oynadığını bildiğiniz ünlüleri, oynadıkları oyunlarla birlikte paylaşmak isterseniz, hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version