Oyun Konsollarına Ek Gümrük Vergi İndirimi Hayal Oldu!

Yüzde 50 ek vergi ne zaman sona erecek?

Ek gümrük vergisi

Resmi Gazete’de yayımlanan karar neticesinde, 1 Ekim’de birçok ürüne getirilecek olan yüzde 30 ek gümrük vergisi indiriminin yıl sonuna kadar ertelendiği duyuruldu. Kasım ayında ülkemize gelecek olan yeni nesil konsolların fiyatlarında beklenen indirim şimdilik hayal oldu diyebiliriz.

Xbox, Nintendo Switch ve PlayStation’a gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulaması sene sonuna kadar devam edecek. 18 Nisan’da alınan ek gümrük vegisi kararının belirtilene göre son geçerlilik süresi 31 Aralık 2020.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5’e 80.000 TL Vermek İster Misiniz?


Ek Gümrük Vergisi ve Konsol Fiyatları

Resmi Gazete’de yayımlanan karar neticesinde, 1 Ekim’de birçok ürüne getirilecek olan yüzde 30 ek gümrük vergisi indiriminin yıl sonuna kadar ertelendiği duyuruldu. PlayStation 5 ve Xbox Series X’in fiyatları geçtiğimiz hafta resmi olarak duyuruldu. 499 dolardan satışa sunulacak olan konsolların ülkemize geliş fiyatlandırmaları da aşağı yukarı belli oldu.

1 Ocak’a kadar; yaklaşık 4.000 TL gümrük girişi olan oyun konsolundan; 2.000 TL gümrük vergisi, 1.200 TL ÖTV, 1.296 TL KDV olmak üzere 4.496 TL vergi alınacak. TL’nin her geçen gün değer kaybetmesi en çok teknoloji ve video oyunları tutkunlarını bozguna uğratmakta. PlayStation 5‘in Türkiye’ye vergiler dahil giriş fiyatının şimdilik 8 bin 896 TL olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version