Nintendo Switch Pro Gereksiz Bir Yatırım mı Olacak?

2017 yılında satışa sunulan Nintendo Switch, dünya genelinde büyük bir ilgi topladı ve öldüğü düşünülen taşınabilir konsol sektörünün nabzını tekrar yukarı yönlü olacak şekilde değiştirdi. Bildiğiniz üzere yakın bir zamanda Nintendo Switch Pro olarak adlandırılan üst kalite yeni bir taşınabilir oyun konsolu ile karşılaşmayı bekliyoruz.  Peki ama buna gerek var mı?

Hadi biraz bunun üzerine konuşalım.


Benzer İçerik: Switch Fiyatı Sessizce Artış Gösterdi! (Bu Bir Şaka Olmalı)


Nintendo her zaman rakiplerine nazaran daha az güçlü konsollarla karşımıza çıktı. Öte taraftan sunduğu geniş münhasır (exclusive) oyun listesi ile bu açığı telafi etmek konusunda iyiler.

Bildiğiniz üzere şirketin son ürünü olan Nintendo Switch, konsolu elde ya da evde kullanmak konusunda hibrit bir çözüm sunuyor. Yani isterseniz dışarıda bir taşınabilir konsol olarak kullanın, isterseniz de dock aracılığı ile televizyona bağlayın.

Nintendo Switch Pro Nasıl Olacak?

Bir süredir sızıntılara konuk olan Switch Pro, 4K çözünürlükte 60 FPS oyun deneyimi sunacak gibi gözüküyor. Bu söylentilerin ve sızıntıların doğru olup olmadığını bir kenara bırakıp asıl soruya odaklanalım: Buna gerek var mı?

Nintendo’nun genel politikası neredeyse hiçbir zaman, Sony ve Microsoft ile aynı çizgide değildir. Nintendo hiçbir zaman daha güçlü olmaya çalışmaz ancak oyunlarda yenilikçi bir bakış açısı sunmak ister.

Örneğin Nintendo DS modelini ele alalım. Bu modelde alt kısmı dokunmatik yüzey görevi gören iki farklı ekran yer alıyordu ve oyunculara gerçekten yeni bir deneyim sunmayı başardı.

Bu nedenle bugün hala popülerliğini koruyor.

Nitekim Nintendo Wii de böyle değil miydi? Xbox 360 ve PlayStation 3 grafik savaşında baş başa savaşırken, Wii ise benzersiz hareket kontrolleri ile rakiplerinden sıyrıldı.

Sonuç olarak Switch de oyun oynama şeklini tekrar yeniledi. Bir süredir özlem duyduğumuz taşınabilir konsolları geri getirdi ve ekrandan ayrılabilen iki denetleyici sundu. Bu da ikinci bir kola yüksek fiyatlar ödemeden hızlı ve taşınabilir Co-Op deneyimi sundu.  Ayrıca daha büyük ekrana ihtiyaç duyduğunuzda onu ekrana bağlayabiliyordunuz.

Tüm bunlar Switch’i bilgisayarınız ya da oyun konsolunuz olsa bile mükemmel bir ikinci konsol haline getirdi.

Switch Pro ise bu politikanın tersinde hareket ediyor.

Ülkemizde orijinal Switch dahi 4.000 TL ila 6.000 TL arasında dalgalanırken, 4K çözünürlükte 60 FPS desteği sunacak Switch Pro’nun ne kadar olacağını düşünerek başlayalım.

Ya da hiç düşünmeyelim.

Başlangıç olarak 4K oyunları oynamak istediğinizde Switch’i televizyona bağlamanız gerekecek ki, bu da onu artık ev konsolu olma konumuna daha yakın tutacak. Yani taşınabilirliğin sunduğu en önemli özelliklerden birisi gölgede kalacak.

Evet, hala dışarıda oyun oynayabileceksiniz ancak 4K yerine Full HD olacak şekilde. Peki ama bu durumda televizyona bağladığınızda bazı üçüncü taraf oyunları ya da birkaç tane münhasır oyunu 4K oynamak için neden o fiyat farkını ödemelisiniz ki?

Eğer televizyonda 4K oyun oynamak istiyorsanız, gidip Xbox ya da PS5 alabilirsiniz. Üstelik bu cihazlarda AAA oyunları 4K oynama şansınız olacak.

4K çözünürlükte 60 FPS ile çalışan bir Switch Pro beklentisi, genellikle iyimser gibi gözükebilir. Ancak uzun vadede yalnızca sınırlı sayıda üçüncü taraf oyunu daha yüksek çözünürlükle oynayabilmek için ödenmiş pahalı bir yükseltmeden ileri gidemeyecektir.


Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version