Nintendo ve Sony Abonelik Servislerinde Değişiklikler Yaşanacak

Aboneliklerde otomatik yenilemeler ile ilgili önlemler alınıyor...

Nintendo ve Sony Abonelik Servislerinde Değişiklikler Yaşanacak

Nintendo ve Sony abonelik servislerinde değişiklikler uygulanacak. Bu sayede, tüketicilerin farkında olmadan abonelik servislerine boş yere para harcamalarının önüne geçilmiş olunacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yenilenmiş PlayStation Plus Servisi Duyuruldu!


Hatırlayacağınız üzere Microsoft, Ocak ayı içerisinde yapılan bir duyuru ile Game Pass abonelik servisinde bazı değişikliklere gidileceğini gündeme getirmişti. Bu sayede, hem aktif kullanılmayan aboneliklerin kapatılması için ek işlemler uygulanacak olup hem de otomatik yenilemelerin kapatılması kolaylaştırılacaktı. Haliyle tüketicilerin artık kullanmadıkları eski abonelerine farkında olmadan ödeme yapmalarının önüne geçilmiş olunacaktı.

Eskiye oranla abonelik servislerinin ağırlıklarını daha bir hissettirdiği günümüzde, Microsoft sonrasında Nintendo ve Sony Interactive Entertainment da benzer değişikliklerin kendi servisleri üzerinde de gerçekleştirileceğini duyurdular.

Nintendo ve Sony Abonelik Servislerinde Değişiklikler Hayata Geçiriliyor

Birleşik Krallık hükümeti Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu tarafından otomatik yenileme teamülüne ilişkin yapılan incelemenin sonrasında, Nintendo ve Sony Interactive Entertainment şirketlerinin de yeni prosedürler çerçevesinde hareket edeceklerine karar verildi.

Uygulanacak olan bu yeni prosedürlere göre Japon teknoloji devi, uzun zamandır PlayStation Plus servisini kullanmayan tüketiciler ile irtibata geçerek aboneliklerini nasıl iptal edebilecekleri konusunda yardımcı olacak. Kullanıcıların ne kendilerinin iptal etmemesi ne de servise geri dönmemeleri durumunda ise Sony, ödeme almaya son verecek.

Nintendo tarafında ise, tüketiciler Nintendo Switch Online servisine kayıt olduklarında, otomatik yenileme artık varsayılan seçenek olmayacak. Diğer bir deyişle, kullanıcıların bu özelliği kendilerinin etkinleştirmesi gerekecek.

Konuya ilişkin olarak Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu’ndan Michael Grenfell, şunları söyledi;

“İncelemelerimizin sonucu olarak, tüketicileri korumak ve abonelikleri otomatik yenileme ile ilgili endişelerin üstesinden gelmeye yardımcı olmak için bu alanda bir dizi değişiklik yapıldı.”

Grenfel, oyun sektörü haricindeki sektörlerde abonelik servisi sunan diğer şirketlerin de tüketiciyi koruma yasasına uymalarını ve buna uygun olarak uygulamalarını gözden geçirmelerini istediğini de sözlerine ekledi.

Exit mobile version