Monster Hunter: World Çekim Çalışmaları Sizi Güldürecek

Adamın içinden canavar çıktı...

monster hunter world iceborne rajang

Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan Monster Hunter: World, iki yıl kadar önce piyasaya sürülmüş ve güzel eleştiriler almıştı. Bugün oyunun resmi Twitter adresi üzerinden motion capture anlarına dair kimi kesitler paylaşıldı.

Animasyonlardaki gerçekçilik Monster Hunter: World oynayanları bir yandan sevindirdiği gibi bir yandan da meraklandırmıştı.

Oyunda yer alan canavarların vahşi hayvana öykünen davranışları, birçok oyuncunun oyunun yapım aşamasını araştırmasına yol açmıştı.

Oyunun çıktığı günlerde Capcom tarafından yapılan açıklamalarda ise canavarların gerçek insanlar tarafından canlandırıldığı yönünde olmuştu.

Kısaca Capcom, devasa yaratıkların yerine gerçek oyuncular oynatmış ve bunu animasyon teknikleri kullanarak oyuna aktarmıştı.

Capcom, yakın zaman önce piyasaya sürülen Monster Hunter: World: Iceborne güncellemesindeyse motion capture tekniklerini geliştirerek oyuna aktarmayı sürdürdü. Bununla da kalmayarak çalışmalar sırasında kaydedilen kimi görüntüleri paylaştı.

Monster Hunter: World kamera arkası görüntüleri

Iceborne güncellemesi sonrası oyuna eklenen canavalardan bir tanesi olan Rajang için hummalı çalışmalar yürüten Capcom, canavarın önemli anlarını motion capture ile hazırladı.

Gerçek insanları kullanarak sahneler hazırlayan ve bunu Rajang karakterine CGI teknikleri ile yediren şirket, ortaya harika işlerin çıkmasını sağladı.

Geliştiriciler, özellikle Rajang ve Kirin arasındaki mücadelenin gerçekçiliği üzerine bir hayli uğraştıklarını dile getirmişlerdi.

Iceborne’un yayınlanmasının hemen ardından bu sahneler oyunculardan ve eleştirmenlerden tam not almışlardı. Monster Hunter: World Japonya hesabından yayınlanan görüntülerde ise tam da bu anların hazırlanışı yer aldı.

Rajang ile Kirin mücadelesinin kamera arkasını paylaşan yapımcılar, bize küçük ve önemsiz görünen sahnenin aslında ne kadar zorlu şartlar altında hazırlandığını gösterdiler.

Monster Hunter konusu

İsmi belli olmayan fantazi dünyasında, insanlar ve diğer canlı ırklar, gözlerini Eski Dünya‘dan ayrılan bir kıta olan Yeni Dünya’ya dikerler.

Yeni Dünya, birçok güçlü canavarın dolaştığı ve araştırmacıların yeni gizemleri ortaya çıkarmak için gittikleri evcilleşmemiş bir vahşi doğadan müteşekkildir.

Canavalardan korunmak ve Yeni Dünya’yı keşfetmek için Araştırma Komisyonu tarafından kurulan ekipler bu topraklara gönderilirken, oyuncular da bu dünyayı keşfetmek adına çeşitli görevler ediniyorlar.

Bu oyunun karakterleri şunlardır: Handler, Commander, Admiral, Field Team Leader, Seeker, Second Fleet Master, Third Fleet Master, Huntsman, Analytics Director, Tracker, Excitable A-Lister, Provisions Manager, Chief Ecologist, Tech Chief, Captain ve Serious Handler.

Exit mobile version