Microsoft Ücretsiz Oyunlara Reklam Eklemeyi Planlıyormuş

Bakalım Microsoft nasıl bir açıklama yapacak?

Microsoft Ücretsiz Oyunlara Reklam Eklemeyi Planlıyormuş

Microsoft ücretsiz oyunlara reklam eklemeyi planlıyor gibi görünüyor. Ortaya atılan rapora ilişkin henüz bir açıklama yapılmamış olsa da, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Nintendo ve Sony Abonelik Servislerinde Değişiklikler Yaşanacak


Bildiğiniz gibi biz oyunculara ücretli olduğu kadar hatırı sayılır derecede ücretsiz oyunlar da sunuluyor. Bunların arasında eFootball gibi büyük yapımların ücretsiz versiyonlarının da olduğunu söyleyelim.

Herhangi bir ücret ödemeden indirebildiğiniz bu oyunlardan mobil versiyonlarındaki kazanımlar sık sık karşımıza çıkan reklamlar ve tüketiciler tarafından oyun içi mağaza üzerinden yapılan satın alımlar ile sağlanıyor.

Konsol tarafında ise deneyiminizi devam ettirmek ve geliştirmek için satın alımlar yapmanız gerekebiliyor. Ancak Microsoft cephesinin, bu durumu bir adım daha ileri götürme niyetinde olduğuna dair birtakım söylemlerin olduğu belirtelim.

Microsoft Ücretsiz Oyunlara Reklam Ekleyecek Mi?

Business Insider tarafından yayınlanan yeni rapora bakılırsa, bir kaynak tarafından ücretsiz oyun geliştiricilerinin daha fazla para kazanım fırsatı yakalayabilmeleri için yapılacak olan bu atılımın sonucunda, çeşitli reklam panoları veya posterler görmeye başlayabiliriz.

Başka iki kaynak ise Amerika menşeli yazılım devinin temkinli yaklaştığını, oynanış deneyimini sekteye uğratmamak için sadece seçili markaların oyunlara reklamlar verebildiği ‘özel pazar’ oluşturduğunu dile getiriyor. Örnek olarak ise bir yarış oyununda dijital olarak hazırlanmış reklam panoları verilmiş.

Business Insider tarafından yayınlanan raporda, daha başka reklam şekillerinin olup olmayacağı öğrenilememiş. Mesela profil resmi görünümleri veya mobil oyunlarda sıklıkla karşılaştığımız ve oyun lobilerinde oynatılacak türde videolu reklamlar gibi.

Şu an için Amerika menşeli yazılım devi henüz rapor ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmuş değil. Resmiyet kazanması durumunda ise, oyun deneyimine yapacağı etkinin boyutu bilinmiyor. Bu noktada, reklamların konumlandırmaları da büyük bir önem taşıyor diyebiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version