LEGO Star Wars: The Skywalker Saga İnceleme

Galaksi parmaklarınızın ucunda!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga’yı oynadığınızda, TT Games’in yaratmaya çalıştığı o kusursuz tabloyu çok rahatlıkla görebilirsiniz. Stüdyo, yalnızca oyuncuların Lego oyunlarına bakış açısını değiştirerek değil, farklı karakter sınıfları için eksiksiz bir seviye atlama sistemi de getirerek Lego oyunlarını adeta baştan dizayn ediyor. Buna savaş sistemi, keşif görevleri ve etkileşimli bir evren de dahil… Bugüne kadar oynadığınız tüm Lego oyunlarını unutun! Tüm detaylarıyla LEGO Star Wars: The Skywalker Saga inceleme yazımız yayında!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga İnceleme

Lego Star Wars: The Skywalker Saga fazlasıyla büyük bir oyun. O kadar büyük ki, sadece dünyası ile değil çevresel eylemleriyle de tartışmasız yılın en dikkat çeken yapımları arasında yerini almayı başarıyor. Temel olarak, The Skywalker Saga, tüm Star Wars evreninin Lego ile harmanlanmış aşırı derecede iddialı bir yeniden canlandırmasını ele alıyor. Orijinal üçlemenin her birini oyunda oynuyorsunuz, ardından bir sonraki bölümleri veya daha yeni Skywalker destanını oynamak arasında bir seçim yapabiliyorsunuz.


İlginizi Çekebilir: Ghostwire: Tokyo İnceleme


Favori filmleriniz arasında seçim yaparak maceraya o noktadan atılıp atılmamak tamamen sizin elinizde. Tahmin edilebileceği gibi, senaryodaki sayısız şakalarla oyun bu geniş galaksideki maceranızda eğlenmeniz içi elinden geleni yapıyor. Ve bazen gerçekten sizi kahkahalara boğacak şakalar mevcut.

Lego Star Wars The Skywalker Saga

Hatta diğer yapımlara yapılan göndermeli yakalayabilirseniz sizden mutlusu olmaz o an. TT Games’in detaylara gösterdiği özen dikkate değer. Yer yer öncelik verdiğiniz görevlerin tamamlanması gelecek bölümlerde diyalogların değişmesine sebebiyet verebiliyor. Ana hikayemiz diğer Lego oyunlarında olduğu gibi basit bir anlatıma ev sahipliği yapıyor. Serinin üç nesildir takip ettiği aynı şablonu takip ettiğini görmek şaşırtıcı değil ancak bu şablon yine de tartışmaya açık bir konu elbette.

Ben beş yıllık bir geliştirmenin ardından senaryo bazında daha özgün eklemelerin oyunda yer almasını beklerdim. Zamanınızın yüzde 99’unu bir şeyleri parçalamak için harcayacaksınız. Ve her bölümde, ‘True Jedi’ ödülünü kazanmak için hemen hemen her kırılabilir öğeyi kırmanız gerekecek. Özellikle benim gibi bir kupa avcısıysanız eminim en az iki kez oyunu baştan oynamanız gerekecek… İlerleyen bölümlerde kazanacağınız çarpanlarla, elde edebileceğiniz para birimini ikiye hatta ona katlayabilirsiniz.

Bu, karakter satın alımlarını ilerledikçe kolaylaştıracak ve zevk alma dereceğinizin artmasını sağlayacak. Bu yüzden en kısa zamanda bu çarpanları elde etmenin yollarını aramanızı öneririm. Üç katı çarpan ile yaklaşık 30 saniye gibi bir süre içerisinde ‘True Jedi’ derecesine ulaşabilirsiniz. Keza Minikitler yine aynı şekilde oyunda mevcut. Heyecan verici Lego parçalarını birleştirmek için her bölümde yer alan Minikitleri toplamak isteyebilirsiniz. Ancak unutmayın, bu hikaye seviyelerinin tamamlanma süresini en az 40-60 saate çıkarıyor.


İlginizi Çekebilir: WWE 2K22 İnceleme


Oyun oynamaya pek vakit bulamayanların bu tarz ek içeriklerle uğraşmasını önermem. Hikayede düz giderek eğlencenize bakabilir ve etrafı parçalayarak stres atabilirsiniz. Oyun sizden bu ek içerikleri tamamlamanızı beklemiyor. Yapımda yer alan ortamlar muhteşem! Tatooine’den Exegol’e kadar her ana Star Wars haritası enfes ayrıntılarla yeniden yaratılmış. The Skywalker Saga geniş şehir ortamları, ormanlar, çöller ve iç mekanlar sayısız bulmaca, yan görevler dağıtan NPC’ler ve ayrıca binilecek araçlar ve hayvanlarla dolu.

Her alanı yüzde 100 tamamlamak için saatlerinizi harcamanız gerekecek. Bölgeleri yüzde 100 tamamlamaya uğraşırken sıkılırsanız, atış talimleri veya kontrol noktası yarışları gibi bulabileceğiniz birçok mini oyun yapımda sizleri bekliyor olacak. Peki ya uzay savaşları? Lego Star Wars: The Skywalker Saga’nın en iyi ”parçaları” uzay savaşlarında yatıyor sevgili Turuncu Levye takipçileri. Millennium Falcon’a pilotluk yapıp Star Destroyers ve TIE Fighters’a ateş etmeye başladığınızda, kendinizi kaybedebilirsiniz.

Patlamalar harika görünüyor ve uzay gemileri Lego tuğlalarından yapılmış olsalar bile oldukça organik görünüyor. Yapım; fantastik piroteknikler, film kalitesinde ses efektleri ve rahat kontroller, süper özgün konumlar ve düşmanlarla ortaya harika bir iş çıkartıyor. Kaliteli bir Star Wars oyunu arayışındaysanız mutlaka şans vermenizi şiddetle öneririm. Teknik açıdan, yapım son derece etkileyici bir performans sunuyor bizlere.

Oyunu PS5 üzerinden deneyimlediğim ve Lego Star Wars: The Skywalker Saga tartışmasız ışın izleme teknolojisini en iyi kullanan oyunlardan biri olmuş. Oyun genellikle 60 FPS değerlerinde çalışıyor. TT Games etkileyici bir şekilde sağlam ve hatasız bir proje ile bizleri selamladı. Ayrıca diğer Lego oyunlarında olduğu gibi evde arkadaşınızla veya ailenizle Lego Star Wars: The Skywalker Saga’yı oynayabilirsiniz. Eh, böylesine eğlenceli bir oyunu tek başınıza oynamak istemezsiniz değil mi?

Bu boyuttaki bir oyunda kaliteyi her zaman dünya standartlarında tutmak imkansızdır…


İlginizi Çekebilir: Gran Turismo 7 İnceleme


İlk bölümlerde ilerlemeyi tetikleme umuduyla gördüğünüz her Lego öğesini parçalayacak ve 2B tekerlek üzerinde iki çerçeveyi döndürerek R2-D2 ile acı verici derecede basit bulmacaları tamamlayacak. Bu noktada oyunun açılması için biraz zaman tanımanız gerekmekte. Yaklaşık beş film bölümünden sonra, Lego Star Wars: The Skywalker Saga’nın kontrol şemasını ve küçük kurnazlıklarını tümüyle tanımış olacak ve açık dünya bölümlerini daha büyük bir başarıyla keşfettiğinizde, oyun sizi gerçekten içine çekmeye başlayacak.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga Lego oyunlarını adeta baştan dizayn ediyor demiştik. Peki nasıl? Artık üçüncü şahıs bakış açısına sahibiz! Işın kılıcı savaşları hiç olmadığı kadar iyi hissettiriyor ve bu üçüncü şahıs bakış açısıyla birleştiğinde fazlasıyla farklı ve taze bir oynanış ortaya çıkıyor. Çok daha yakına getirilen kamera açısının manuel kontrolü sizde. Hepsi oldukça basit şeyler ancak bu temel değişiklikler oyunu çok daha modern hissettiriyor.

Özellikle dar iç mekanlarda kameranın sapıtabileceğinden korkmadım değil ancak henüz böyle bir sorunlar karşı karşıya kaldığım söylenemez. Lego oyunlarının özü, tüm değişikliklere rağmen hala burada ve bu kadar kolay ve tasasız bir oyun oynarken kötü vakit geçirmek çok zor! Bir bölümü baştan sona oynamak aslında çok uzun sürmüyor; her film beş temel seviyeden oluşuyor ve aralarında keşfedilecek açık ortamlar olsa da, birkaç saat içinde aceleyle geçebilirsiniz.

İster kaçırdığınız herhangi bir şeyi almak için o seviyelerden tekrar geçiyor olun, ister gezegenleri sonuna kadar keşfediyor olun, oyunun gerçek özü özgürlükte yatıyor. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, eğlenceyi seven çekirdek kitleyi kaybetmeden oynanışı akıllıca geliştiren, ileriye dönük anlamlı bir adımın ilk parçası olarak karşımıza çıktı. Oyuncular oyunun içerisinde yer alan mizaha, renkli görüntülere ve seslere bayılacaklar. Bazı küçük sorunlara rağmen, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga bu yılın en eğlenceli yapımlarından biri.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök İnceleme


Özellikle Lego severlerin mutlaka oyunu deneyimlemesini öneririz. Peki siz LEGO Star Wars: The Skywalker Saga inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

9 Puan

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, eğlenceyi seven çekirdek kitleyi kaybetmeden oynanışı akıllıca geliştiren, ileriye dönük anlamlı bir adımın ilk parçası olarak karşımıza çıktı.

ARTILAR

  • Oynanış Mekanikleri
  • Açık Dünya Eğlenceli ve Boş Hissettirmiyor
  • Mizah Kalitesi Oyuncuyu Eğlendirecek Seviyede
  • Yenil Nesil Grafikler
  • Seslendirmeler ve Müzikler Harika

EKSİLER

  • Bulmacalar Basit ve Tahmin Edilebilir Düzeyde
  • Yer Yer Bölüm İlerleyişini Engelleyen Animasyon Hataları

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 9

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺349
Exit mobile version