Half-Life: Alyx ile Matematik Dersi Anlattı

Half-Life: Alyx ile Matematik dersi anlatan hocanın videosunu kesinlikle izleyin.

half-life-alyx-matematik-dersi videosu youtube charles coomber

Half-Life: Alyx ile Matematik dersi bir araya geldi. Karantina günlerinde öğrencilerine neşeli şeyler sunmak isteyen Amerika Birleşik Devletleri’nin San Fransico kentinden bir öğretmen, VR başlığını takarak Alyx üzerinde Matematik dersi işledi.

Otay Ranch Sanat Akademisi isimli okulda görevli olan Charles Coomber, okulların kapanmasının ardından evde vakit geçirmeye başlamıştı. Sahip olduğu VR başlık ile Half-Life: Alyx oynarken bunu bir tür eğitim materyaline dönüştürebileceğini fark eden Coomber, kolları sıvadı.

Half-Life: Alyx ile Matematik Saati

Oyunda yer alan camlardan bir tanesini tahta olarak düşünen öğretmen, videoda gerçekten sınıftaymış gibi davrandı. Önce balkona çıkıp, karantinadan dolayı sokaklarda çok fazla kişinin olmadığından bahseden Charles Coomber, sonrasında eline tahta kalemini aldı.

Derste açılardan ve geometride kullanılan terimlerden bahseden öğretmen, yaklaşık on yedi dakika süren bir video yayınlamıştı. Video boyunca açı terimlerini anlatan ve bunları evinin camındaymış gibi aktaran Coomber, birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı.

YouTube üzerinden yayınladığı video, yayınlanmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına karşın 500 binden fazla izleyici buldu. Öğretmen öyle ya da böyle, YouTube üzerinde 500 bin kişiye açılar hakkında bir şeyler öğretmiş oldu. Ayrıca bizlere de öğrenme ne kadar eğlenceli olursa o kadar akılda kalır fikrini tekrar hatırlatmayı başardı.


İlginizi çekebilir: Half-Life Alyx için VR Almaya Değer mi?


 

Exit mobile version