Hackerlar Insomniac Games Stüdyosuna Saldırdılar: Wolverine Verileri Çalındı

Şimdi de Spider-Man 2 geliştiricisinin başı dertte...

Hackerlar, Türkçe meali ile bilgisayar korsanları, oyun sektöründe de ciddi sorunlara yol açabiliyorlar. Mesela geçmişte Rockstar Games, Sony, Capcom, CD Projekt RED, GSC Game World ve daha pek çok şirket, bu tür hadiseler ile gündeme gelmişti. Bir yenisi de Spider-Man 2 geliştiricisinin başına geldi. Hackerlar Insomniac Games stüdyosuna saldırıda bulundular.


İlginizi Çekebilir: PS5 Pro Özellikleri Sızdırılmış Olabilir


Hackerlar Insomniac Games Stüdyosuna Saldırdılar: Önemli Veriler Çalındı

Söz konusu saldırının arkasındaki grup olan Rhysida, fidye yazılımı kullandıklarını ve operasyonda başarılı olduklarını da elde edilen verinin bir kısmının ekran görüntüsünü yayınlayarak belgelediler.

Yapılan açıklamaya göre çalınan materyaller, daha önceden stüdyonun çatısı altında bulunmuş olan bir çalışan da dahil olmak üzere tüm Insomniac Games çalışanlarının ve seslendirme sanatçısı Yuri Lowenthal’ın (Peter Parker) kişisel belgeleri ve bilgileri ve 2021 yılının Eylül ayında duyurulmuş olan Marvel’s Wolverine oyununa ait birkaç ekran görüntüsünü ve konsept sanat çalışmasını kapsıyor.

insomniac-games-hacker-saldirisina-ugradi2

Söylenene göre bilgisayar korsan grubu Rhysida, Insomniac Games stüdyosuna yedi günlük bir süre vermiş. Ne var ki aynı zamanda, çalınan verilere talip olanlar için de açık arttırma düzenleyeceklermiş. Açılış fiyatının da 50 Bitcoin (2.1 milyon Dolar) olduğu söyleniyor.

Exit mobile version