GTA 6 Çıktığında Neler Olacak?

Oyun dünyasında olan ya da olmayan herkesin aşina olduğu GTA serisi, yakın bir zamanda yeni bir üyesi ile karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Son oyunu ile dikkatleri üzerine çeken, onlarca ödüle layık görülen ve yedi yıl geçmesine rağmen halen delilerce oynanan GTA V’in sunucuları bugün hala dolup taşıyor. Peki ama GTA 6 çıktığında neler olacak?


Ana Konu: GTA 6 Çıkış Tarihi, Hikayesi, Haritası


GTA 6 Çıktığında Neler Olacak?

Aradan geçen uzun bir sürenin ardından pek çok kişi yakın bir zamanda yeni GTA ile karşılaşmayı bekliyor. Bu noktada sızıntıların 2021 – 2023 yılları arasında döndüğünü söyleyebiliriz. Öte taraftan bu yazıdaki konumuz GTA VI’nın kendisi değil, GTA VI ile birlikte nelerin yaşanacağı ve nelerin değişeceği.

Not: Buradaki içerik tamamı ile kişisel görüşlerimden ve beklentilerimden oluşuyor. Siz de kendi görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

GTA 6 Hakkında Bilinen Her Şey

1- Yılın En Çok Satan Oyunu Olacak

Evet, yukarıda da bahsettiğim gibi GTA 6 şu sıralar herkesin beklediği oyunlardan birisi. Çıktığı an itibarıyla oluşacak yoğunluğun, mağazalara yüklenecek kalabalığın ve ön siparişlerin rekor seviyesine ulaşacağını düşünebiliriz.

Oyuncuların devasa bir ilgi ile karşılayacağı bu oyunun çıkış gününde, çıkış haftasında, çıkış ayında ve hatta çıkış yılında en çok satan oyun olacağını düşünüyorum.

2- Yılın En İyi Oyunu Seçilecek

Rockstar’ın son dönemlerdeki oyunlarına bir bakın. Red Dead Redemption II iki yaşını geçmişken, geçtiğimiz günlerde yeni bir ödül daha aldı. E, Rockstar bu işi biliyor.

Zengin açık dünyası, göz kamaştıran şahane grafikleri ve oyuncuların nefesini kesen aksiyonları ile çıkacağını düşündüğümüz GTA VI da bu ödüllerin sahibi olacaktır.

3- Birçok Firma Zarar Edecek

Yıla büyük bir damga vuracak olan GTA VI, aynı zamanda pek çok oyun yapımcısının zarar etmesine yol açacak. Nitekim GTA 6 varken paranızı gidip bir Ubisoft oyununa yatırmayacaksınızdır.

Bu nedenle de pek çok oyun stüdyosu istediği satış rakamlarına ulaşamayacak ve özellikle aynı dönemlerde çıkan oyunlarda ciddi bir satış sorunu yaşanacak.

4- Oyunlar Ertelenecek

Hemen yukarıdaki maddeden de yola çıkarak oyun stüdyoları tabii ki oyunlarını GTA 6 ile aynı dönemde çıkarmak istemeyecektir ve bu nedenle muhtemelen pek çok oyunda ertelemeler yapılacak. Ayrıca fiyat indirimleri de kaçınılmaz gibi gözüküyor.

5- Cüzdanlarımız Ağlayacak

Günümüzde özellikle oyun konsollarındaki oyun fiyatları hayli yüksek seviyelere erişti ve şu an bile pek çok yeni nesil oyun yaklaşık 600 TL – 700 TL bandında geziniyor.

GTA 6 çıktığında muhtemelen pek de hoş olmayacak seviyelerde gezinecek. Eh, GTA işte. Mecbur vereceğiz.

6- Sistemler Alev Alacak

Abi sistemin yanıyor ifadesi bir miktar gerçeğe dönebilir. Yeni oyun ağzımızı açık bırakacak grafiklerle birlikte gelecektir. Tıpkı Red Dead Redemption II’de olduğu gibi.

Eğer bu oyunu üst düzey grafiklerle oynamak isterseniz, ekran kartınızın ve işlemcinizin bu konu hakkında ne düşündüğünü sormanızı tavsiye ederim.

7- Rockstar Sessizliğe Bürünecek

Her defasında olduğu gibi yeni bir oyunun ardından şirketin başka bir oyunu için, muhtemelen birkaç sene beklememiz gerekecek. Yani Red Dead Redemption III istiyorsanız, neyse işte bir ara oynarsınız. Ha GTA VII mi? Torunlarınızla oynarsınız.

Şimdi merak ettiğiniz konulardan birisi de GTA VI’nın PlayStation 4 ve Xbox One için çıkıp çıkmayacağı olabilir. Bildiğiniz üzere GTA V PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkış yapmıştı. Benzer şekilde GTA VI’nın da PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacağını düşünüyorum. Yine de resmi bir açıklama gelmeden konuşmak için erken.

Tabii gelse bile yeni nesil konsollar arasında ciddi performans ve grafik farklarının bulunacağı aşikar.


Ana Konu: GTA 6 Hakkında Merak Edilenler


Sizler için oluşturduğumuz bu yazının da sonuna geldik. Peki siz GTA 6’dan neler bekliyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version