GTA 4 Modları, Take-Two Tarafından Kapatılıyor

GTA modları kapatılmaya tam gaz devam ediliyor...

İlk dört GTA oyunu için geliştirilen Definitive Edition modlarının arkasındaki ekip tarafından yapılan açıklama ile GTA 4 modları, Take-Two Interactive tarafından kapatılıyor. Bu hamle, Grand Theft Auto 4 – Definitive Edition ve GTA IV Ultimately Beautiful Edition‘ı kapsıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Rockstar Games, GTA 6 Sızıntıları Sonrası Açıklamada Bulundu


Geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla başlayan ve son olarak FBI’ın da işin içine girdiği GTA 6 sızıntılarının yankıları devam ederken, Take-Two Interactive bir yandan GTA modlarıyla da mücadele ediyor. Bildiğiniz gibi Amerika menşeli şirket, geçmişte GTA Underground ve GTA United dahil birçok etkileyici modun fişini çektirmişti. Üst Yönetici Strauss Zelnick tarafından yapılan açıklama ile kullanıcıların güvenliği düşünülerek atılan bu adımlar, ne yazık ki bu hafta iki GTA 4 modunu daha vurdu.

VhCfiuo8GBkkfMCD3S4hUN-1200-80

GTA 4 Modları Kaldırılıyor

Bu modlardan bir tanesi Grand Theft Auto 4 – Definitive Edition. Rockstar Games tarafından hem geliştirilmiş hem de yayınlanmış olan oyunun görselliğini, yeni kaplamalar ve efektler ile revize ediyor. Her ne kadar ilk üç oyun için halen indirilebiliyor olsa da, bahsi geçen oyun için sizlere ömür. Ancak Take-Two Interactive, ilk üç oyun için de harekete geçebilir ve çok da sürpriz olmayacaktır.

Geliştirici ekip tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklama ile DMCA ile modun yasaklanmış olduğu ve GTA 4 ile ilgili bütün içeriklerin internet sayfalarından kaldırılacağı belirtilmiş. Bununla birlikte ekip, bu durumun mümkün olabildiğince duyulması için de destek çağrısında bulunmuş.

Kaldırılan bir diğer mod ise GTA IV Ultimately Beautiful Edition. Görselliğe odaklı olanların arasında önemli bir alternatif olan bu mod, iCEnhancer Natural Lighting 3.0, ReShade Anti-aliasing (FXAA), Complete Edition Real Cars, Liberty’s Legacy Trainer ve Simple Native Trainer içeriyor olup, 7.8 GB boyutundaydı. Ayrıca sadece Steam versiyonunda kullanılabiliyordu. Şimdilik herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da, Grand Theft Auto 4 – Definitive Edition ile benzer bir durumun yaşanmış olması yüksek ihtimal.

Exit mobile version