FIFA Serisinin Hakları 2K Games Tarafından Alınmış Olabilir

Gözler 2K Games'e döndü...

FIFA Serisinin Hakları 2K Games Tarafından Alınmış Olabilir

Ortaya atılan yeni iddiaya göre, FIFA serisinin hakları 2K Games tarafından hakları alınmış gibi görünüyor. Bu da, NBA 2K ve WWE 2K serilerinin yanı sıra, FIFA oyunlarının da Amerika menşeli yayıncının bünyesinde geliştirileceğine işaret ediyor.


İlginizi Çekebilir: Helldivers 2 Steam Mağazasında İyi Bir Başlangıç Yaptı


Bildiğiniz gibi Electronic Arts ile FIFA arasındaki ipler, organizasyonun isim haklarını kullanabilmesi için ödemesi gereken meblağın büyük bir yük getirmesi nedeniyle, geçtiğimiz yıllarda kopmuştu. Bu kopuş, Amerika menşeli yayıncı açısından otuz yıllık bir sayfanın da kapanmasıydı. Bu gelişmenin ardından Electronic Arts, EA Sports FC ile kendi yoluna devam etmişti. Diğer yandan, sıradaki FIFA oyununu hangi stüdyonun geliştireceği ise merak konusuydu. Ancak organizasyonun FIFA futbol serisinin devamı için iddialı açıklamalarda bulunmuş ve efsanevi bir geri dönüşe imza atacaklarının da sözünü vermişti.

FIFA Serisinin Hakları 2K Games Tarafından Alındı Mı?

Bizler bu yıl çıkması beklenen sıradaki FIFA oyununun geliştiricisi ile ilgili resmi duyuruyu bekler iken, yeni söylentiler de ortada dolaşmaya başladı. Geçmişte sızdırdığı bilgiler ile itibar kazanmış olan X kullanıcısı Kurakasis tarafından söylenene göre, markanın bir sonraki oyunu NBA 2K ve WWE 2K serilerinin de yayıncısı olan 2K Games bünyesinde geliştirilecek.

Her ne kadar şimdilik 2K Games tarafından yapılmış resmi bir açıklama olmasa da, söylentinin doğru çıkması çok da büyük bir sürpriz olmayacaktır. Malum, bu zamana kadar yayınladığı spor oyunları ile oyunculardan büyük ilgi görmüş ve başarılara imza atmıştı. Bununla birlikte, çatı şirketi Take-Two Interactive Üst Yöneticisi Strauss Zelnick de spor oyunları yelpazesini çeşitlendirmeyi istediklerinden de bahsetmişti.

Söylentiler doğru çıkarsa 2K desteğiyle FIFA serisinin nasıl görünebileceğine dair soru işaretleri de oluşmaya başladı. Ancak 2K şirketinin yıllardır Electronic Arts bünyesinde olan oyuna kendinden bir imza eklemesi ve hayranları da bu şekilde kazanması bekleniyor.

Exit mobile version