Epic Games’ten Apple’a Fortnite Davası!

İki dev karşı karşıya.

En popüler battle royale oyunlarından biri olan Fortnite, Apple’ın uygulama mağazası App Store’dan ihlal gerekçesiyle kaldırıldı. Gerçekleştirilen bu aksiyona karşılıksa Epic Games Apple’a dava açmaya karar verdi. Peki Apple neden Fortnite oyununu App Store’dan kaldırdı? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Captain America Fortnite Kadrosunda


Fortnite App Store’dan Kaldırıldı

Apple, Fortnite’ı App Store‘dan ihlal gerekçesiyle kaldırdı. Epic Games ise Apple’a dava açmaya hazırlanıyor. Peki Apple neden FT oyununu App Store’dan kaldırdı? Paylaşılan detaylar göre Epic Games, Fortnite’ın mobil sürümü için yeni bir ödeme yöntemini kullanıcıların beğenisine sundu.

Bu yöntem ile Epic Games oyun içi satın alımlarda Apple ve Google’a giden yüzde 30’luk komisyonun önüne geçmiş oldu. Firma bunun karşılığındaysa oyunculara yüzde 20’ye varan indirimler sunmaya başladı. Apple ise sunulan bu ödeme yönteminin kendi ilkelerine aykırı olduğunu ve bu konuda taraflarına bir bilgilendirme geçilmediğini gerekçe göstererek oyunu mağazadan kaldırma kararı aldı.

Oyunun tekrar mağazada indirmeye açılması konusunda görüşmeye açık olduklarını belirten Apple’a Epic Games’in cevabı ise dava hazırlığı oldu.

Fortnite

Mobil üzerinden oyunu oynamaya devam eden oyuncular en azından şimdilik yeni içeriklere erişemiyor olacak. Oyuncular Apple’ı sosyal medya platformları üzerinden protesto etmeye başladı. #FreeFortnite etiketiyle tepkilerini ortaya koyan oyuncular oyunun tekrar mağazaya geri getirilmesini istiyor. Bakalım Apple’ın gelen tepkilere ve dava hazırlığına karşı cevabı ne olacak hep beraber bekleyip göreceğiz.

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen, Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017’de yayınlanan nişancı, zombi oyunudur. Oyun, aynı oyun motoruna sahip Save the World, Fortnite Battle Royale (hayatta kalma) ve kreatif adında üç oyun modunu içermekte. Eylül 2017’de yayınlanan hayatta kalma modu sonrası oyunun popülerliği arttı.

Fortnite Battle Royale modu ise dünyada popülerlik kazanmasından bu yana 125 milyon civarında bir oyuncu sayısına sahip. SuperData’nın verilerine göre Fortnite 2018’in en çok kazanan oyunu oldu. Bunun yanı sıra yapım, oynaması ücretsiz tüm konsol oyunlarının gelirlerini 2017 yılında yüzde 458 oranında artırmıştı. FT’nin 2018 yılında 2,4 milyar dolarlık bir gelir elde ettiği de bilinmekte.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

 

Exit mobile version