En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları

En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları ile Karşınızdayız!

Eğer bir mobil oyuncu iseniz ve kablolardan kurtulmak istiyorsanız, bunun için oldukça uygun bir dönem olabilir. En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları yazımızda oyuncuların hem oyun hem de gündelik kullanım sırasında memnun kalacağı modelleri bir araya getirdik.


İlginizi Çekebilir: En İyi Oyuncu Telefonları – 2021


True Wireless olarak adlandırılan Tam Kablosuz Kulaklıklar, neredeyse kulak üstü kulaklıklar kadar başarılı ses performansı sunabiliyor. Üstelik kıyaslandıklarında çok daha kullanışlı ve küçüktürler ve bu, taşımalarının ve saklamalarının çok daha kolay olduğu anlamına gelir.

Bu yazımızda piyasada bulunan çeşitli kablosuz kulaklıklar üzerinde konuşacağız ve onları almanın artılarını ve eksilerini basit ve anlaşılabilir bir şekilde değerlendireceğiz.

Şimdi, daha fazla uzatmadan yazıya atlayalım.

En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları Listesi

Başta da bahsettiğimiz gibi kablosuz kulaklıklar son derece kullanışlıdırlar ve mobil oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilir. Herhangi bir güçlük çekmeden istediğiniz yere taşıyabilir, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

En iyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları

1- Apple AirPods Pro

Fiyat: 1.629 TL

Şaşırtıcı olsa da listemizin başında Apple AirPods Pro yer alıyor. AirPods Pro, sadece oyun deneyiminiz için değil genel dinleme deneyiminiz için de harika bir ses sunmayı hedefleyen şekilde tasarlanmıştır.

Artıları

Eksileri


İlginizi Çekebilir: Sahte AirPods Tespit Etme Yöntemleri


2- Samsung Galaxy Buds Live

Fiyat: 1.299 TL

Samsung’un yeni modeli Galaxy Buds Live, AirPods Pro ile sunulan özellikleri bir miktar daha uygun bir fiyat etiketi ile sizlere veriyor.

Artıları

Eksileri

3- Huawei FreeBuds 3

Fiyat: 899 TL

Tam Kablosuz Kulaklık pazarına yeni yeni giren Huawei, bu noktada oldukça iddialı modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Artıları

Eksileri

4- Amazfit PowerBuds TWS

Fiyat: 649 TL

Rakiplerinden daha farklı alanlara da odaklanan PowerBuds TWS, bazı değişik yan özelliklerle öne çıkmayı başarıyor.

Artıları

Eksileri

5- Sony WF-1000XM3

Fiyat: 1.349 TL

Listedeki diğer pek çok model gibi aktif gürültü engelleyici özelliği ile gelen bu model, muhtemelen bunu en iyi yapan model olabilir.

Artıları

Eksileri


İlginizi Çekebilir: Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır?


Kablosuz Oyuncu Kulaklığı Satın alma Rehberi

Burayı, en kısa hali ile bir satın alma kılavuzu olarak kullanabilirsiniz. Peki kablosuz oyuncu kulaklığı almadan önce dikkat etmeniz gereken faktörler ve özellikler neler?

Kablolu Kulaklık ve Kablosuz Kulaklık: Hangisi Daha İyi?

Eğer kulaklıkları yalnızca oyun oynamaktan daha fazlası için kullanacaksanız, bir kablosuz kulaklık ile yola devam etmenizi tavsiye edeceğiz.

Oyun Kulaklıklarında Teknik Özellikler

Kulaklıklarda yer alan teknik özellikler, cihazın size neler sunacağını ifade eder. Bu özellikler ses kalitesine, çıkışına ya da ses seviyelerine karar verirler ve bu nedenle dikkat edilmesinde fayda var.

Frekans Tepkisi

Frekans Tepkisi, bir kulaklığın herhangi bir bozulmaya neden olmadan üretebileceği en yüksek ve düşük frekans aralıklarını ifade eder. İdeal bir kulaklığın frekans tepkisi aralığı 20 Hz ila 20 KHz olmalıdır çünkü bu, bir normal bir insanın duyabileceği seslerin frekans aralığıdır. Yani daha yüksek frekans tepki aralıkları daha iyi ses kalitesi anlamına gelmez.

Ses Profili

Çok bir şey ifade etmiyor gibi gözükse de ses profili ürünün bas ve tiz kalitesi hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur.

Örneğin modelin büyük sürücüleri ve daha düşük frekansları varsa, bu üretilen sesin daha ağır basa sahip olacağını işaret eder. İşin püf noktası ise eşit bas ve tiz oranına sahip bir kulaklık seçmekte yatar çünkü bu size en yüksek ses kalitesini verir.

Gürültü Yalıtımı / Gürültü Engelleme

Çoğu insan bu iki terim arasında bazı soru işaretlerine sahiptir ve aynı şeyler olduklarını düşünür ancak hayır, aynı şeyler değildirler.

Gürültü Yalıtımı dendiğinde ürünün kulağınızı ne kadar iyi kapattığına bakmanız gerekir. Bu, size herhangi bir teknoloji kullanmadan pasif bir yalıtım sağlar. Gürültü Engelleyici ise ortamdaki gürültüleri tespit etmek için ayrıca bir mikrofondan yararlanır ve gürültüye denk anti gürültü üretir. Yani ikincisinde bir teknoloji söz konusudur.

Her iki türde de oyun ya da müzik sırasında çok fazla ortam gürültüsü fark etmeyeceksiniz ancak yalıtım, engellemeden çok daha uygun bir fiyatla geldiği için karar bütçenize bağlı olmalıdır.

Sürücüler

Herhangi bir kulaklıkta duyduğunuz sesler, elektrik sinyallerini ses çeviren sürücülerin yardımı ile gerçekleşir. Bu nedenle sürücülerin boyutu ya da sayısı ne kadar fazlaysa, o kadar zengin ses sağlayacaktır.

Empedans ve Empedans Uyumu

Kulaklıkların empedansı, ürünün kaldırabileceği kabul edilen ses seviyelerinden bahseder. Bir çift kulaklığın empedans kapasitesini öğrenmek için voltaj kapasitesine bakmanız gerekecektir.

Seçim noktasına gelince her zaman daha yüksek empedansa sahip modelleri seçmeye çalışın. Sadece farklı voltajlara uyum sağlamazlar, aynı zamanda daha iyi, daha net ve şeffaf baslar sunarlar. Daha iyi bas için 9 ohm empedanslı kulaklıklar alabilirsiniz.

Yüksek empedansla yola devam ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise empedans uyumudur. Empedans uyumunu kısaca kaynak empedansı ile kulaklık empedansının eşleşmesi şeklinde tanımlayabiliriz. Daha iyi ses kalitesi için bu değerlerin her ikisi de eşleşmelidir.

Örneğin yüksek baslı bir şarkı dinlerken daha yüksek ses seviyesi duyuyorsanız bu, kulaklıkların empedans değerlerinin uyumsuz olduğu anlamına gelir.

Toplam Harmonik Bozulma

Toplam Harmonik Bozulma en kısa tanımı ile ses sinyalinin harmonikleri nedeni ile meydana gelen gerilim veya akım bozulmalarıdır. Ne kadar düşük THB, o kadar iyi kalitedir.

Oyun Kulaklıklarında Ergonomik Yapı

Bir kulaklığın sunduğu teknik özellikler, eğer kulağınızda başarılı bir şekilde oturmuyorsa hiçbir şey ifade etmeyecektir.

Kulağa Oturma

Tüm teknik özelliklere baktıktan sonra kulaklıkların kulağınızda durup durmayacağına bakın. Bu önemlidir çünkü çoğu zaman harika ürünlerin kötü uyuma sahip olduğunu görürüz. Bu, AirPods Pro gibi ürünler için dahi geçerli.

AirPods Pro’da yer alan deliklerden dolayı pek çok kullanıcının kulaktan düşme sorunları yaşadığı rapor ediliyor.

Çoklu Platform Desteği

Bir kulaklık alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de uyumluluktur. Söz konusu şey uyumluluk olduğunda Apple’ın ne kadar cimri olduğunu biliyoruz. Yine de kulaklıklarda bu durum daha kabul edilebilir düzeyde ve genellikle Bluetooth destekli tüm cihazlarda kullanılabilirler.

Yine de bazı markaların her platformda tüm özellikleri kullanmaya – aktif gürültü engelleyici gibi – izin vermeyebildiğini hatırlatalım. Satın alımdan önce bu konuları detaylıca araştırmanızda fayda var.


Sizler için hazırladığımız En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları listesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kaçırdığımız bir şeyler var mı? Ya da bu listeye bir şeyler ekleyebilir miydik? Öyleyse, aşağıdaki yorumlar sekmesinden bize yazmayı unutmayın.

Exit mobile version