Eğer siz de bir mobil oyuncu iseniz, bu ihtiyacınıza yönelik bir oyuncu telefonu arıyor olabilirsiniz. Bu listemizde 2021 yılında satın alabileceğiniz en iyi oyuncu telefonları ile karşınızdayız! Peki listede hangi modellere yer verdik?
İlginizi Çekebilir: PS Plus’ın 2020 Oyunları ve Toplam Değeri
Son dönemlerde mobil oyunlar hiç olmadıkları kadar popüler ve bu nedenle akıllı telefon üreticileri, en sevdiğiniz oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmesi için özel olarak tasarlanmış akıllı telefonlar üretiyor.
Bunların en iyileri aksiyonun tek bir karesini bile kaçırmamanız için birinci sınıf işlemciler, bol miktarda bellek ve yüksek yenileme hızına sahip ekranlar ile birlikte geliyor.
Açıkçası Razer, Asus ve Xiaomi gibi şirketler, oyuncuların şimdiye kadar tanıdıkları çok iyi isimler ancak liste bunlarla kısıtlı değil. Nitekim diğer şirketlerin amiral gemileri de en iyi oyun performansı için iddialı teknik bileşenlerle birlikte geliyor.
En İyi Oyuncu Telefonları Listesi
İşte 2021 yılında satın alabileceğiniz en iyi oyuncu telefonları listesi!
1- Asus ROG Phone 3
Asus ROG Phone 3’ü tanımlamak için kullanabileceğimiz tek cümle, ‘en iyisi’ olduğudur. Mobil oyunlar konusunda ciddi iseniz ve en yüksek kare hızlarını, en net grafikleri ve en uzun batarya ömrünü istiyorsanız, ROG Phone 3 aradığınız akıllı telefon olabilir.
6.6 inç boyutunda devasa bir ekrana sahip olan bu cihazda 144Hz ekran yenileme hızı bulunuyor ve bu, bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılan en yüksek ekran yenileme hızı olarak öne çıkıyor. Buna ek olarak 270Hz dokunmatik örnekleme hızı da bulunuyor ve bu ikisi birleştiğinde, şey, en küçük tabiri ile bir canavara sahip oluyorsunuz.
Gücünü Snapdragon 865 işlemciden alan bu modelde 512 GB depolama kapasitesi ve tercihe bağlı olarak azami 16 GB RAM bulunuyor.
Tabii bu listenin en üstünde yer almasına sebep olan şey, bu modelin gerçekten oyunculara yönelik tasarlanmış olmasıdır. Örneğin yan taraftaki bağlantı noktası oyun sırasında düşük sıcaklık arayanların fan takmasına olanak sunuyor. Ayrıca oyun deneyimini iyileştirmek adına yan taraflarda hatrı sayılır miktarda, abartıya kaçmadan, çerçeveye de yer verilmiş durumda.
Sıfır çerçeve temelde oyuncular için pek de kullanışlı değil çünkü baş parmaklarınızı konumlandıracak bir alan bulmakta zorlanabilirsiniz ve bu, yanlış dokunmalara yol açabilir.
Tüm bunlar, ROG Phone 3’ün oyuncular için en iyi çözüm olduğu anlamına geliyor.
2- Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Galaxy Note 20 Ultra temelde bir oyuncu telefonu olmasa da bu, oyunculara hitap etmediği anlamına gelmiyor. Yeni model piyasadaki en güçlü akıllı telefonlardan birisidir ve isteğe bağlı 30Hz, 60Hz veya 120Hz ekran yenileme hızı sunar.
Yine benzer şekilde Note 20 Ultra güçlü bir amiral gemisinden daha fazlasıdır. Xbox Game Pass Ultimate aracılığı ile Xbox oyunlarını telefonunuzda oynayabilmek için özel olarak optimize edilmiştir ve hatta DeX ve Miracast aracılığı ile oyunları harici bir ekrana aktarabilir.
Modeldeki Exynos 990 işlemci, 256 GB depolama kapasitesi ve 8 GB RAM sabit ve hızlı bir internet bağlantınız da olduğunda sorunsuz bir deneyim sağlayacaktır.
ROG Phone 3’ten beklediğiniz harici soğutma fanlarını, özelleştirilebilir tetikleyicileri veya benzeri oyuncu odaklı aparatları bu modelde bulamazsınız ancak hem iş hem de oyun odaklı güçlü bir phablet’e ihtiyacınız varsa, Note 20 Ultra size bunu sunacaktır.
Benzer şekilde biraz daha uygun fiyatlı bir model olan Galaxy Note 20 de iyi bir seçenektir ancak yalnızca 60Hz ekran yenileme hızı sunar.
3- OnePlus 8 Pro
Eğer en üst düzey telefonların teknik özelliklerini daha uygun bir fiyat etiketi ile arıyorsanız, OnePlus 8 Pro çok yönlü bir teklif olarak öne çıkıyor.
Bu modelde 6.78 inç boyutunda 1440p çözünürlükte OLED bir ekran var ve bu ekran, 120Hz ekran yenileme hızına sahip. Bu da Fortnite gibi bu ekran yenileme hızını sunan oyunlarda sorunsuz bir deneyim anlamına geliyor.
Tabii ki OnePlus 8 Pro da çok yönlü bir cihazdır. Uzun süren batarya ömrü ve piyasadaki pek çok modelden daha hızlı kablosuz şarj desteği onu öne çıkaran detaylardan bazıları. Ayrıca arkasında Apple, Samsung ya da Google kadar başarılı olmasa da dörtlü arka kamera kurulumu bulunuyor.
4- Apple iPhone 11 Pro Max
60Hz ekran yenileme hızı ve yalnızca 4 GB RAM nedeni ile iPhone 11 Pro Max’te oyun oynamak biraz garip hissettirebilir. Ancak ROG Phone 3’te yer alan RAM’in üçte biri ile aynı oyun performansını – tabii ki A13 Bionic sayesinde – yakalayabilirsiniz.
Buraya iPhone 12 Pro Max’i koymak isterdik ancak fiyat farkı epey fazla.
Ayrıca Apple’ın özel oyun servisi Apple Arcade de oyuncular için iyi bir tercih olabilir.
iPhone 11 Pro Max 6.5 inç boyutunda OLED ekranı ile, 60Hz ekran yenileme hızına sahip olsa da – kesinlikle göz kamaştırıcı gözüküyor ve çalışıyor. Ayrıca özellikle kamera kalitesi ile oyun oynamanın dışında çok yönlü bir cihaz olduğunu hatırlatalım.
5- LG V60 ThinQ 5G
LG V60 ThinQ 5G, Dual Screen yapısı ile birlikte standart bir akıllı telefona pek de benzemiyor. Ancak bu ekstra ekranı gerçekten çok farklı şekillerde değerlendirebiliyorsunuz. Örneğin alttaki ekranı bir oyun kumandası yapmak gibi.
Diğer açılardan V60 ThinQ 5G 6.8 inç boyutunda devasa bir ekrana, Snapdragon 865 işlemciye, üçlü arka kamera kurulumuna ve 5.000 mAh kapasitesinde bataryası ile uzun pil ömrüne sahip.
Kesinlikle piyasadaki en iyi oyuncu telefonu değil ancak mobil oyunlara farklı bir yaklaşım sergilemek için cazip bir teklif olabilir.
İlginizi Çekebilir: Çıkacak Oyunlar
Hangisini Almalısınız?
Diğer her şeyde de olduğu gibi doğru oyuncu telefonunu seçmek bir öncelik meselesidir. Tabii burada dikkat etmeniz gereken temel faktör, üreticilerin oyuncu telefonuna odaklandıkça diğer bazı özellikleri görmezden geldiğidir.
Bu gibi durumlarda en iyi donanımı – işlemci, bellek, depolama, şarj çözümleri gibi – seçerken iyi kameralardan, suya dayanıklılıktan, kablosuz şarjdan ya da benzer özelliklerden vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz.
Bunlar sizin için önemlilerse direkt olarak oyuna odaklanmayan ancak güçlü teknik özelliklere sahip – Galaxy Note 20 Ultra ya da iPhone 11 Pro Max gibi – diğer akıllı telefonlara yönelmenizde fayda var.
Eğer ilk önceliğiniz oyunlara odaklı yer verilen donanımlar, oyun odaklı tasarım ve ek aksesuarlar ise kendisini direkt ‘oyuncu telefonu’ olarak tanıtan modellere göz atmanız gerekiyor.
Peki siz hazırladığımız bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Yorum Yap