En İyi Call of Duty Oyunu Anketi

En iyi Call of Duty oyununun hangisi olduğuna karar verin!

en iyi call of duty oyunu

Ekip olarak bütün gün en iyi Call of Duty oyunu hangisi tartışması yaptık. Uzun süren konuşmalar, hatta biraz yumruklaşmadan sonra bu seçimi bizim yapamayacağımıza karar verdik. Bendeniz Call of Duty 4 dedim. Efe Call of Duty 2 derken, Andaç Black Ops diye atladı. Orçun ise hepimizi ters köşeye yatırıp, Call of Duty 1 dedi. Bundan sonra sizin yapacağınız seçimlere kalmış durumda.

Bugüne kadar çıkan bütün Call of Duty oyunları aşağıda sıralı. Bunların arasından istediklerinize oy verebilirsiniz, listede yukarıda görmek istemediklerinizi ise aşağı okuyla kötülemeniz mümkün.


İlginizi çekebilir: En iyi FPS oyunu anketi


Açılması biraz zaman alan anketi, bilgisayardan ya da tabletten görüntülemenizi öneririz. Anketimiz ise şöyle efenim.

En iyi Call of Duty oyunu hangisi?


Hemen aşağıdan ise call of Duty oyunlarının tarihine ve oyunların detaylarına göz atabilir, yeni bilgiler öğrenebilirsiniz.

Call of Duty tarihi

Call of Duty, Activision tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunu serisidir. 2003’ten başlayarak, ilk olarak II. Dünya Savaşı’nda geçen oyunlara odaklandı. Bununla birlikte, zaman içinde dizi, modern zamanlarda, Soğuk Savaş’ın ortasında, fütüristik dünyalarda ve uzayda oynanan oyunları gördü. Oyunlar ilk önce Infinity Ward, ardından Treyarch ve Sledgehammer Games tarafından geliştirildi. Diğer geliştiriciler tarafından birkaç spin-off ve avuçiçi oyun yapıldı. En son başlık Call of Duty: Modern Warfare, 25 Ekim 2019’da yayınlandı.

Dizi aslında 2.Dünya Savaşı’na odaklandı, Infinity Ward serideki ilk (2003) ve ikinci (2005) unvanları geliştirdi ve Treyarch üçüncü (2006) ‘yı geliştirdi. Call of Duty 4: Modern Warfare (2007) yeni, modern bir ortam ortaya koydu ve Modern Warfare alt serisini yaratan serinin atılımı oldu. Oyunun mirası, 2016 yılında yayınlanan yeniden düzenlenmiş bir versiyonun oluşturulmasını da etkiledi. Modern Warfare 2 (2009) ve 3 (2011) adlı iki giriş daha yapıldı. Alt seri 2019’da Modern Warfare ile yumuşak bir yeniden başlatma aldı.

Infinity Ward ayrıca Modern Warfare alt serisi Ghosts (2013) ve Infinite Warfare (2016) dışında iki oyun geliştirdi. Treyarch, Black Ops (2010) ‘u piyasaya sürmeden ve daha sonra Black Ops alt serisini oluşturmadan önce World II War (2008) adlı son Dünya Savaşı tabanlı bir oyun yaptı. Black Ops II (2012), III (2015) ve 4 (2018) olmak üzere üç giriş daha yapıldı. Modern Warfare 3’ün ortak geliştiricileri olan Sledgehammer Games, iki başlık geliştirdi: Advanced Warfare (2014) ve WWII (2017).

BİM açılış saati

Exit mobile version