Düzenli Oyuncu Hayatı Yaşamak İster misin?

Test edildi onaylandı...

1 aya yakın süredir evlere hapsolmuş durumdayken muhtemelen bütün düzenimiz bozulmuştur. Günlerdir yalnızca yemek yiyip, oyun oynayıp, uyumak döngüsüne girmiş olabilirsiniz. Bu durum belki bir çoğumuzun hoşuna da gidiyor olabilir. Ancak düzenli oyuncu hayatı yaşamak, hepimiz için çok daha faydalı olacak bir seçim.

Hem sağlığımız hem de daha mutlu bir yaşama kavuşmak için günlük alışkanlıklarımıza bir düzen vermemiz gerekiyor. Ancak tabii ki bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsunuz. Özellikle oyun oynayan insanlar için, kendi bulduğum ve uzun zamandır devam ettirdiğim bir taktikten bahsedeceğim sizlere. Bu taktiğe, bilimsel araştırmalar sonucu vardığım kanı ile 21 gün boyunca devam ettiğiniz taktirde hayatınızdaki değişimleri net bir şekilde göreceksiniz.


İlginizi Çekebilir: Oyunlar Bağımlılık Yapar mı? Neden Oyun Oynuyoruz?


Düzenli Oyuncu Hayatı İçin: Daily Quests…

Yazının başında ”özellikle oyun oynayan insanlar için” dememde yatan bir sebep vardı. 

Oyuncu insanlar olarak yıllardır oyunlardan aşina olduğumuz bir düzen var. Bildiğiniz gibi özellikle uzun yıllardır online oyunlarda, son yıllarda da online altyapılı single player oyunlarda günlük görevler denilen görev mekanikleri mevcut. Oyuncular olarak çok iyi bildiğimiz bir şey var, oynadığımız oyun ne olursa olsun bir görevi tamamlamış olmak bizlere küçük mutluluklar yaşatıyor. Ben de bu düzeni uzun bir zaman önce gerçek hayata uyarlamaya çalışarak kendi üzerimde test ettim. Temel olarak bir çoğunuzun şimdiden anlamış olduğu taktiğin ayrıntılarına geçelim şimdi.

Bu taktikte hayatı bir oyuna benzetiyoruz. Bu oyunun geliştiricisi biziz ve oyuncuya günlük mutluluklar yaşatmak için her gece yatmadan önce bir ertesi gün için günlük görevler hazırlıyoruz. Ama tabii ki her görevin sonucunda olduğu gibi bu görevlerin de bir ödülü olması gerekiyor.

yapışkan notlar

Bir gece önceden küçük bir not kağıdına, küçük bir deftere (tablet, telefon vb. olmaz kağıt kalem kullanmalısınız) ertesi gün içerisinde normalde yapmadığınız bazı görevleri yazmanız gerekiyor. Çok ayrıntıya girmeden örnekle açıklama yapayım. 

Kendinize verdiğiniz görevlerde, görev açıklamasının ayrıntılı olmasına dikkat edin. Örneğin yalnızca ‘Kitap Oku’ yazarsanız o görevi yapmak istemeyeceksinizdir. Ancak ’30 Sayfa Kitap Oku’ yazarsanız, yıllardır size oyunların ’20 Tane Troll Öldür’ demesinden alışık olduğunuz açık ibareler sayesinde o görevi yapmayı daha çok isteyeceksiniz.

Şimdi gelelim ödüllere…

Hem oyunlarda hem hayatta olduğu gibi bu görevlerinde sonucunda bir takım şeyler elde etmemiz gerekiyor. Sizler de bu görevlerden sonra kendinize bir takım ödüllendirmeler yapın. Yapmaktan hoşlandığınız ne varsa bu görevlerin ödülü yapabilirsiniz. Örneğin; ‘Dolabını Düzenle’ görevinin ödülü olarak 3 bölüm dizi izlemek gibi bir ödül tanımı yapabilirsiniz kendinize.

40 Dakika Boyunca Ders Çalış gibi zor bir görev için ise kendinize 1.5 Saat Oyun Oyna gibi bir ödül verebilirsiniz. Buradaki süreler tamamen sizin elinizde. Zorlayıcı süreler yerine yapmanızın daha kolay olacağı görevler ve süreler seçmelisiniz. Günler geçtikçe kendinizi daha zor görevler yapmak isterken bulacaksınız.

Son önemli nokta ise, tüm bu görev sürecinin yazılı olarak kaydının tutulması. Bir gün önceden hazırlamış olduğunuz kağıt sürekli yakınınızda bir kalemle beraber bulunsun. Her yaptığınız görevin ardından o görevin üzerine bir çizgi çekmeyi ya da yanına yapıldı işareti koymayı unutmayın. O işareti koyarken hissettiğiniz duygu, diğer görevler için sizi motive edecektir.


Bu düzeni başta da bahsettiğim gibi 20+ gün boyuncu devam ettirebilirseniz, hayatınızın bir parçası haline getirmiş olacak ve çok daha düzenli ve başarılı bir insan haline geleceksiniz. Bu taktik ile ilgili tüm sorularınızı ve süreç boyunca yaşadığınız değişimleri sosyal medya hesabımından bana bildirip sorabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy 7 Remake İnceleme


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version